Ювентус на финал в Шампионската лига точно 20 години след сълзите в Мюнхен (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Старата госпожа" е първият финалист в ШЛ след нова победа над Монако

Ювентус на финал в Шампионската лига точно 20 години след сълзите в Мюнхен (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ювентус победи Монако с 2:1 като домакин в мач-реванш от 1/2-финалния сблъсък между двата отбора и с общ резултат 4:1 се класира за финала на турнира в Кардиф. "Бианконерите" бяха по-добрият отбор през почти цялото време и заслужено намериха път към последния мач в Европа. 

Така торинският гранд ще може да се бори за третата си титла в Шампионската лига 20 години след загубения финал от Борусия Дортмунд в Мюнхен на "Олимпиащадион". До този момент успехите на тима са от 1985 г. и от 1996 г., когато след дузпи черно-белите надделяха срещу Аякс, а след това загубиха два финала - през 2003 г. от Милан и през 2015 г. от Барселона.

Първите минути започнаха много активно за Монако, които контролираха повече топката и атакуваха без притеснение вратата на Буфон. 

В 9-та минута Сами Кедира се хвана за бедрото, изпитвайки проблем и се наложи принудително влизане на Клаудио Маркизио. 

В 33-та минута Манджукич направи решителна крачка за Юве към финала, след като Дани Алвеш центрира отдясно и намери хърватина на далечната греда, но след като ударът му с глава бе спасен, добавката се оказа в мрежата. 



В 44-та Дибала излезе сам срещу Субашич, но стражът успя да спаси с крак. След ъгловия удар обаче топката бе изчистена извън наказателното поле и Дани Алвеш вкара шедьовър от воле, възползвал се от излизането на Субашич. Така бразилецът се оказа основният футболист за класирането на Юве напред, тъй като записа три асистенции и един гол в общо четирите на бианконерите. 



След почивката Юве изглеждаха много по-освободени, с ясното съзнание, че обрат е почти невъзможен. В 67—та минута Мбапе стреля от малък ъгъл, но Джиджи Буфон успя да спаси с крака, въпреки, че се хвърли да опази далечния си ъгъл. Две минути след това обаче младокът се разписа във вратата на Юве, след като получи остро центриране от Моутиньо и на първа греда франзуинът приключи впечатляващата серия на италианския клуб без допуснат гол, която стигна до 689 минути преди попадението. 

15 минути преди края при борба за топката Камил Глик събори Гонсало Игуаин, а след това сякаш го настъпи нарочно много опасно в зоната на коляното, заради което аржентинецът остана да лежи на терена, а след това изглеждаше бесен на бранителя на Монако, а след това сблъсъците между двамата бяха на ръба на позволеното. 

В оставащите минути Ювентус задържаше повече топката и се забавляваше на терена, търсейки още по-изразителна победа. Тя не дойде, но резултатът бе напълно достатъчен да даде началото на официалните празненства по трибуните на "Ювентус Стейдиъм" и италианците вече очакват да разберат съперника си за финала. В сряда вечер един срещу друг излизат Реал Мадрид и Атлетико Мадрид, като "дюшекчиите" ще имат нужда от обрат след загуба с 3:0 в първия мач.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки