ЦСКА срещу най-удобния си съперник през сезона

"Армейците" ще тръсят четвърта победа срещу Черно море

ЦСКА срещу най-удобния си съперник през сезона

Черно море посреща ЦСКА в Каварна днес от 17:30 часа. Ар­мейците се изправят срещу най-удобния си съперник през този сезон. При победа гран­дът ще запише 4 победи от 4 мача с варненци през кампания­та. Евентуален успех ще е и трети пореден за ЦСКА в пър­венството и ще затвърди въз­ходящото представяне на ти­ма през пролетта. Армейците често обсаждат вратата на съперниците си през втория дял от първенството и въпре­ки многото пропуски най-после започнаха да постигат извест­но постоянство в резултати­те. И днес отново се очаква ЦСКА да бъде доминиращият отбор, а варненци да изчакват търпеливо своите шансове.

Треньорът на Черно море Георги Иванов е амбициран да сложи край на мъките си срещу ЦСКА в ролята на наставник и ръководител. На Гонзо изобщо не му върви в тези срещи, откакто е край линията, а не на терена.

В навечерието на мача централният защитник Траян Траянов напусна "Тича". Договорът му с клуба беше прекратен по взаимно съгласие и той вече е свободен да си търси нов отбор. До края на месеца съдбата на Траянов ще последват още няколко от настоящите футболисти на „моряците”, сред които почти сигурно е Даниел Георгиев. Варненци ще излязат с прекроена отбрана в домакинството на ЦСКА, тъй като треньорът Георги Иванов не може да разчита на двамата си титулярни крайни защитници - Ондрей Сукуп и Михаил Венков, които са наказани. Очаква се на техните места да излязат Даниел Георгиев отдясно и Мартин Костадинов отляво. В състава за моряците се завръща опитният халф Тодор Паланков, който ще си партнира с капитана Георги Илиев в средата на терена. В предни позиции, отново както и срещу Левски, ще действат Марек Кузма и Александър Цветков, като вторият ще бъде зад словашкия нападател. Пред Гонзо има дилема само на кои играчи да заложи в атака по фланговете изборът е между Коконов, Балджийски и Пируло. Не бива също да се изключва възможността Иванов да поднесе изненада и да пусне някой от юношите като титуляр. Така беше срещу Лудогорец (0:4), когато стартира Николай Минков, а срещу ЦСКА на "Армията" започна Валентин Йосков.

При червените пък промените в състава се очаква да бъдат минимални. Почти си­гурно Давид Симао ще бъде титуляр в трети пореден мач. Той най-вероятно ще за­почне в средата на халфовата линия за сметка на Бумал, кой­то се завръща в групата след травма. Симао обаче се нами­ра в добра форма и отново се очертава да получи доверие от треньора Стамен Белчев.

Същото се отнася и за ляво­то крило Кевин Меркадо, кой­то игра силно срещу Дунав (2:0) в миналия кръг и се очаква от­ново да е в стартовите 11. Ти­туляр ще е и Десподов по дес­ния фланг. Така единствената дилема е кой да стартира зад нападателя Каранга - Арсенио или Кулма. Армейците трени­раха вчера следобед във Варна.

От ЦСКА също така обявиха и началото на редовна анкета в официалния си сайт. Оттук насетне посетителите на страницата ще могат да из­бират Играч на мача. Гласува­нето ще стартира след края на срещите и ще продължава до началото на следващия дву­бой. Един от участвалите в анкетата ще получава фланел­ка с автограф на играча, из­бран за №1.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки