Ювентус заспива, алармира Алегри

Дано тази загуба да ни събуди за финала с Лацио, надява се той

Ювентус заспива, алармира Алегри

Масимилиано Алегри смята, че Ювентус „заспива” и на моменти губи концентрацията си в последните мачове и загубата от Рома 1:3 трябва да събуди отбора.

„Изиграхме добро първо полувреме, и двата отбора бяха много агресивни. През втората част допуснахме странен гол на контраатака от свободен удар за нас. Мисля, че свалихме гарда и помислихме, че сме направили достатъчно, за да вземем добър резултат. Фактът, че направихме ремита с Аталанта и Торино, а после загубихме тук показва, че сме изгубили концентрация. Поне това беше сигнал за пробуждане преди финала за Купата на Италия срещу Лацио в сряда”, каза Алегри след загубата пред Mediaset Premium.

„Играхме срещу Рма – вторият най-силен отбор в Серия А и всичко може да се случи в тези преки мачове. Взехме това предвид и знаехме, че Скудетото може да се реши и в други мачове, не в преките. Не бих казал, че това е напълно неочаквано, но не беше и очаквано. Държахме мача под контрол през първата част и трябва да останем на ниво в седмиците до края на сезона”, сподели наставникът и отново подчерта, че Ювентус все още не е спечелил нищо през сезона.

„Още нищо не сме спечелили. Играем финал за Купата на Италия и после ни чака мач с Кротоне, докато финалът в Шампионска лига е почти след месец. След изравнителния гол смятах, че можем да спечелим, но не бяхме достатъчно енергични. Осъзнах още от първите пасове през втората част, че заспиваме. Подарявахме им топката”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки