Левски донесе разочарование на 10 000 зрители в Русе (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Сините" спряха загубите и се доближиха на две точки от втория ЦСКА след победен гол на Божидар Краев

Левски донесе разочарование на 10 000 зрители в Русе (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левски спря серията от две поредни загуби и победи хита на сезона Дунав пред около 10 000 зрители на Градския стадион в Русе. Божидар Краев отбеляза единствения гол в 74-ата минута след добавка при корнер почти от голлинията. Така Дунав си остана без успех срещу Левски в първия сезон в елита от 25 години насам – две ремита и две загуби срещу тима от „Герена”.

„Сините” са трети с 62 точки и се доближиха само на две зад втория ЦСКА преди дербито между двата отбора следващата неделя, 28 май. Дунав остана 4-ти с 49 точки и може да бъде настигнат от играещите помежду си от 20:00 Локо (Пд) и Черно море, които имат по 46.

Телевизията, която предаваше мача имаше проблеми с трасето от Русе и мачът започна „на тъмно”. Още в тези начални минути, които не се предаваха на живо по телевизията Николай Кръстев направи две ключови намеси след удари с глава на Самир Аясс и Бирсент Карагарен.



Левски стигна до много чиста ситуация в 28-ата минута, но Бабатунде Адениджи така я изигра, че усъмни и най-големите си почитатели в своите качества. Нигериецът се измъкна зад последния защитник и фронтално срещу вратаря нацели топката толкова зле с левия крак, че тя почти излезе в тъч встрани.



Божидар Краев сам подхвана атака в 41-ата минута и я завърши с неточен изстрел с левия крак по диагонала. Минута преди паузата Мехди Бурабия центрира дълбоко от свободен удар, но на границата на вратарското поле Димитър Пиргов остана леко под топката и насочи високо над целта от тази много обещаваща позиция.

Николай Митов на почивката извади рискуващия втори жълт картон Ивайло Найденов и пусна бившия „дракон” Антон Огнянов, който бе непрекъснато освиркван от феновете.

Прохазка намери добре в коридор Адениджи в 56-ата минута, този път централният нападател намери по-добре топката, но Антонов изби ниския му диагонален удар.

Веселин Великов заигра с двама нападатели и включи Ндуйе Муйеци, но малко след това Левски хвана съперника на контра трима на двама, Антон Огнянов избра сам да бие от малък ъгъл и Антонов изби в корнер, докато младата резерва Атанас Кабов се ядосваше, че не е получил пас съвсем сам на задната греда. Ядът на гостите премина в радост секунди по-късно, защото Краев изпревари Муйеци при центрирането от корнера и насочи към вратата с крак от въздуха, Станислав Антонов парира, но Краев най-бързо стигна до топката и направи добавка почти от голлинията за 1:0 в 74-ата минута.

Силен удар на Адениджи беше уловен след това, а Антон Огнянов мощно стреля покрай близката лява греда.

Дунав отвърна с няколко балонни центрирания, но идеите в играта на русенци сякаш се изправиха след изваждането от игра на триото атакуващи халфове Васил Шопов, Бранимир Костадинов и Бирсент Карагарен.

Левски имаше отлична възможност за втори гол след несполучлив удар на Краев, който се превърна в пас за Александър Александров пред вратата, но централният защитник подходи още по-несериозно и би над целта от 5-6 метра.

Въпреки пропуските, Левски си тръгна с трите точки от Русе и ще бъде в добро настроение за дербито с ЦСКА на 28 май, неделя, на „Васил Левски”, което се явява последна пряка битка за второто място.

Championship Round

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Лудогорец 34 24 8 2 58 80
2 ЦСКА 34 18 10 6 28 64
3 Левски 34 18 8 8 22 62
4 Дунав 34 13 10 11 0 49
5 Локо Пд 33 12 10 11 -3 46
6 Черно Море 33 13 7 13 -3 46

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки