Крушарски: Христо Янев няма да сменя Войнов, положението в Локо (Пд) не е розово

Локомотив (Пловдив) гостува на Лудогорец с петима юноши, сред тях е синът на Ванко 1

Крушарски: Христо Янев няма да сменя Войнов, положението в Локо (Пд) не е розово

Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски отрече вероятността Христо Янев да стане старши треньор на тима.

Босът на черно-белите, който е по бизнес в Аржентина, обяви, че настоящият наставник Воин Войнов ще продължи да води тима и следващия сезон.

"Янев бе обсъждан като възможност, но нищо повече. Аз съм гласувал доверие на Войнов, който показа, че може да води тима. Търсете Христо Бонев и Чавдар Цветков, на които съм делегирал правомощия да отговарят за спортно-техническите въпроси", каза Крушарски пред в. "Марица". Наставникът на Нефтохимик е бил предложен на боса на Локо от негов приятел.

"Жалко, че не се класирахме за Лига Европа, но трябва да гледаме и позитивната страна на това. Трябва да признаем, че за момента нямаме боеспособен отбор за там. По-добре да използваме времето да започнем да градим отбор, който в бъдеще ще ни представи достойно в Европа. Няма смисъл да избиваме комплекси с еднодневни гастроли. Зная, че положението в клуба не е розово, но къде в държавата е? Трябва да стиснем зъби и да преодолеем този момент. Аз съм обещал да се разплатя до стотинка с всеки и ще го направя. Интересно ми е тогава интригантите дали ще се скрият, или ще търсят нови интриги. Локомотив го е имало и ще го има. Това е най-сигурното", добави Крушарски. Той е обещал на играчите да се разплати с тях до дни, като очаквал пари от държавата.

Иначе Янев е спряган за наставник и на Септември София, ако столичани спечелят бараж с Монтана на 3 юни (събота). В момента отборът е воден от Христо Арангелов.

Старши треньорът на Локо (Пд) Воин Войнов пък вече определи група от 17 футболисти за гостуването на Лудогорец днес. В нея попаднаха петима от детско-юношеската школа. Четирима са от тима до 19 години - вратарят Павлин Евтимов, Димитър Законов, Архан Исуф и Петър Главчев. Последният е син на рап-певеца Ванко 1.

Роденият през 2001 г. Филип Колев също е в сметките за срещата с разградчани. Извън състава на смърфовете остана наказаният защитник Иван Горанов. Бранителят Кирил Котев, който страда от травма, Димо Бакалов, който е със счупен нос, Дани Кики и испанецът Мигел Луке, който ще бъде освободен от тима, също са извън избраниците на Войнов. Въпреки минималните си шансове Локомотив Пловдив ще гони до последно шанса си за участие в Лига Европа, което минава през задължителна победа над Лудогорец. Разградчани ще разчитат основно на млади момчета от дубъла и школата си.

Това важи и за домакините, които отдавна си осигуриха шеста поредна титла. Георги Дерменджиев е решил да заложи на състава от Каварна за днешното домакинство на Локомотив Пловдив. Както е известно, наставникът разчита само на един играч от първия тим. Това е централният защитник Игор Пластун, който е капитан на отбора. Всички останали бяха пуснати в почивка. Лудогорец се събира за първа тренировка на 8 юни.

Лудогорец е в серия от три поредни победи над Локомотив Пловдив, включително една за купата, без да допусне гол - 4:0, 3:0, 1:0.

Само последната дойде в Разград, където днес „орлите” приемат „смърфовете” от 20:00 часа. Мачът е пряко в ефира на Диема. 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки