Черно море би Вихрен на "Герена" с 2:0

Черно море победи съвсем закономерно отбора на Вихрен с 2:0, след като доминираше пред по-голямата част от мача. Символичните домакини от Сандански, които ще играят мачовете си на стадион "Георги Аспарухов" в София до завършването на ремонтните дейности на своя стадион, не оказаха почти никаква съпротива на възпитаниците на Никола Спасов.

Черно море би Вихрен на "Герена" с 2:0

Вихрен започна добре мача, но добрата игра за санданчани бе само в първите минути на мача. Още в 11-та минута Десислав Русев изпрати топката в аут след центриране от ъглов удар.

Препъни камъкът за отбора на Филип Филипов се оказа изпуснатата от Десислав Русев дузпа в 14-та минута, момент от мача, който пък се оказа звезден за вратаря на гостите Карамфил Илчев.

От този момент нататък дойде времето на Черно море. Варненци показаха защо са считани за един от най-добрите отбори в родното първенство през този сезон. В 17-та минута след многоходова атака на Черно море топката достигна до Йордан Юруков, който бе безпощаден и откри резултата в полза на тима на Никола Спасов.

Шест минути по-късно отново Юруков имаше шанса да попадне в прегръдките на своите съотборници, но ударът му с глава излезе в аут за късмет на Годжев.

Последва поредица от удари към вратата на Вихрен, но първо Дяков пропусна, след като бе изведен сам срещу вратаря, а малко по-късно далечен удар по земята на Георги Илиев бе успешно отразен от стража на санданчани.


Вихрен се опита да отговори на удара с удар, но атаките на футболистите от южния български град приключваха преди да са започнали или завършваха със скромни удари, оказали се лесна плячка на защитата на Черно море.

Минути преди края на първото полувреме Юруков изпълни фаул за Черно море, топката рикошира от футболист на домакините и се озова в краката на Георгиев, който стреля покрай левия страничен стълб на вратата, пазена от Годжев.

Черно море започнаха вихрено и второто полувреме. Три поредни центрирания в наказателното поле на Вихрен в началото на втората част притесниха защитата на Вихрен, но в крайна сметка Георги Илиев се оказа в положение на засада.
В 58-та минута един от най-добрите в отбора на победителите - Мирослав Манолов отбеляза второ попадение за Черно море. Нападателят бе изведен сам срещу вратаря и не пропусна възможността да удвои резултата.
Няколко минути по-късно имаше съмнения за нарушение в наказателното поле на Черно море срещу Десислав Русев, но главният съдия Георги Игнатов остава безмълвен.

До края на срещата футболистите на Черно море продължиха да водят играта и показаха, че напълно заслужено си тръгват с трите точки от гостуването си в София на Вихрен (Сандански).

След този мач от 17-я кръг Вихрен остава на 13-та позиция със 16 точки  на точка зад пернишкия Миньор, докато Черно море вече е на трета позиция с 32, непосредствено след лидерите Левски и ЦСКА.


Видеорепортаж от мача можете да видите ТУК
 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки