Сензациите в пресата: ЦСКА пред договор с нападател от Португалия

Директор е съкрушен от Тони Тасев

Сензациите в пресата: ЦСКА пред договор с нападател от Португалия

"Тема спорт": ЦСКА пред договор с нападател от Португалия

 

ЦСКА е на прага на договор с централен нападател от Португалия. През изминалия сезон той е играл в отбор от местния елит, който е завършил 6 средата на класирането. По всяка вероятност играчът е предложен от агенцията Pro Eleven, с която армейците работят при всеки трансферен прозорец. С привличането на нападателя ЦСКА ще опита най-после да намери изявен голмайстор, а също и да засили конкуренцията на върха на атаката. Единственият, с когото червените разполагат на този пост, е Фернандо Каранга. Бразилецът вкара 6 гола в 12 мача през пролетта, като се понрави с представянето си, но пролича, че не е изявен реализатор.

 

Новото попълнение за атаката е чакано още преди заминаването за лагера в Австрия, което ще е на 17 юни (събота). Главният мениджър Стойчо Стоилов изрази надежди всички нови да са на линия за подготовката в алпийската страна, но това може и да не се случи. Част от преговорите все още са далеч от финализиране. Така се очертава ЦСКА да чака попълнения и на лагера си в Австрия. Освен с централния нападател армейците преговарят с вратар, централен защитник и вътрешен халф. Червените може да вземат полузащитника Александър Цветков от Черно море.

 

Едно е сигурно - предстоящите попълнения на отбора ще са с европейски паспорти. ЦСКА отново надхвърли квотата от чужденци извън ЕС. С привличането на бразилеца Енрике Рафаел, който вече тренира с тима, те ще станат 4. Това са Рафаел и сънародникът му Каранга, както и колумбиецът Кулма и еквадорецът Меркадо.

 

ЦСКА още чака отговор и от Спортния арбитражен съд 6 Лозана (КАС) относно отказа да участва в Лига Европа. На този етап няма индикация кога ще бъде получен такъв. В официалния сайт на КАС има списък с предстоящи изслушвания по различни казуси, но този на ЦСКА не фигурира сред тях.

 

Днес от 14:00 часа старши треньорът на червените Стамен Белчев ще даде пресконференция на "Армията". Заедно с него ще са помощникът му Даниел Моралес и спортният директор Пламен Марков. Ще бъде представен първият нов -Енрике Рафаел, а е възможно да има и други попълнения.

 

"Меридиан мач": Георги Костадинов отива в прекръстения Терек

 

 

Националът Георги Костадинов, който отказа да поднови договора си с Левски и напусна клуба като свободен агент, ще подпише с тима на Терек, който от няколко дни носи името Ахмат. Преговорите между двете страни са в заключителна фаза и се очаква най-късно до края на седмицата роденият в Царево играч да бъде обявен официално като ново попълнение на руския клуб.

 

Костадинов прекара две години при „сините", а преди това носеше екипите на Нефтохимик, Черноморец (Поморие), Лудогорец и Берое. Той има 3 мача и 1 гол за националния отбор, като негово бе почетното попадение при загубата от Беларус с 1:2 в световна квалификация миналата седмица.

 

Освен Костадинов, Ахмат ще привлече и 19-годишния бразилец Раванели ферейра дос Сантос от Понте Прета. На проби в отбора е и полузащитникът на Виляреал Антон Швец. През миналия сезон Ахмат завърши на 5-о място в руската Премиер лига. Старши треньор на тима вече е Олег Кононов, който замени на поста Рашид Рахимов.

 

"Меридиан мач": Дарител на жълтия рейс: Ще плащам и дизела на отбора

 

Ключови думи: ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки