Левски с грандиозен план, ще става сила до три години (ВИДЕО)

"Ще изградим скелета и после само ще допълваме с малко играчи", заяви Боримиров

Левски с грандиозен план, ще става сила до три години (ВИДЕО)

Спортният директор Даниел Боримиров обяви 3-годишен план за развитието на Левски.

"Отборът винаги си е поставял високи цели. И през следващата година ще преследваме титлата и купата на България. За първи път от много време Левски стартира подготовката с шест нови попълнения, което е радостно за нас. Трансферният прозорец е до края на август и през този период Левски ще се стреми да надгражда и да взима добри и качествени футболисти на ключови позиции, на които ние от спортно-техническото ръководство смятаме, че трябва да се подсилим, за да може Левски да върви нагоре и с игрите си да радва нашите сини привърженици", каза Боримиров.

"Обявяваме план за развитие през следващите три години Левски да изглежда така, както ни е си го представяме. Да изградим такъв отбор, който да играе добре, да побеждава и да радва феновете. Имаме картбланш от ръководството за работа за този период", допълни той.

"Всяко начало е трудно. През първите месеци очакваме да обиграем отбора, за да изградим гръбнака на състава, а във втората и третата година да допълваме с 1-2 футболисти, за да може Левски да бъде боеспособен, да стане шампион и да се представя добре в Евротурнирите", каза още Боримиров.

На "Герена" продължават работа по селекцията.

"Търсим попълнения по крилата и на десния бек. Искаме футболистите, които ще докараме на тези позиции, да бъдат по-добри от тези, които досега бяха в Левски. Трябва доста наблюдение, защото не искаме да правим грешки. Затова е нужно малко повече време", обясни Боримиров.

"Левски пое по един път, който първо иска първо да си погаси финансовите задължения и въз основа на финансовите параметри, на които можем да разчитаме, се опитваме да вземем най-доброто. Ще бъдем максимално взискателни към себе си, за да бъде добре и за клуба, и за отбора", добави той.

Левски ще предложи нов договор на Мехди Бурабия.

"Още преди две седмици имах намерения да предложим договор на Бурабия. След края на подготовката ще се водят разговори с тази насока с Мехди. За нас той е ключов футболисти и той е от основен фактори в отбора, който градим."

Спортно-техническото ръководство следи твърдо зад старши треньора Николай Митов.

"Треньорът на Левски е Николай Митов с него е свързан планът за развитие в следващите три години. Знаем, че всяко начало е трудно. Постигането на този план е свързано с дългосрочно инвестиране в отбора и в привличането на подходящи класни футболисти на постовете, на които е необходимо", каза Боримиров.

"Сините"" обмислят разширяването на скаутското звено.

"За мен скаутското звено трябва да се разрасне. Един човек не е достатъчен. Мислим в тази насока. Поддържам връзка със Седрик Бардон, с Лусио Вагнер. Казал съм им какво търсим и в какви параметри. Те също търсят", заяви Биримиров.

Той обясни, че клубът е готов да се раздели със сръбския вратар Боян Йоргачевич при подходяща оферта, а договорът на румънския защитник Сърджан Лукин не е бил подновен заради високите финансови претенции на играча.

"Апелът ми е феновете да повярват в отбора, да застанат плътно зад играчите. Ние ще се постараем да изградим отбор, който да радва привържениците ни. Целта ни е с всеки един мач на стадиона да идват все повече фенове. Като сме едно цяло, ще мачкаме в България", заяви Боримиров.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки