Сензациите в пресата: Решават делото на ЦСКА срещу УЕФА наесен, Митов настоява за Гаджев

Сензациите в българската спортна преса от днес, 27 юни 2017 г., вторник.

Сензациите в пресата: Решават делото на ЦСКА срещу УЕФА наесен, Митов настоява за Гаджев

Сензациите в българската спортна преса от днес, 27 юни 2017 г., вторник.

 

Тема спорт: Съдът решава по делото срещу УЕФА най-рано наесен

ЦСКА заведе дело срещу УЕФА в началните дни на юни въб връзка със становището на евроцентралата от 29 май, според което клубът не отговаря на член 12, касаещ "З-годишното правило". Армейците са предприели мерки и са стартирали процедурата в КАС малко преди 10 юни. Искането им е техният лиценз за Лига Европа, издаден от БФС, да бъде уважен. На "Армията" съсредоточават всички усилия върху иска си срещу УЕФА. Решение по него според информация на "Тема Спорт" обаче се очаква най-рано наесен.
 
В случай че ЦСКА спечели това дело, по всяка вероятност ще получи обезщетение от УЕФА заради наложени "непоправими щети". Този тип щети са субективни, като пример за такава може да е, че кариерите на някои от обещаващите младоци като Десподов и Недялков са пострадали заради забраната да се участва в Лига Европа.
 
В противен случай - ако ЦСКА загуби делото, последиците за клуба може да са тежки. Възможно е армейците да не получат право на участие в евротурнирите и за следващия сезон 2018/19 г.
 
Припомняме, че според първото решение на УЕФА в цялата настояща сага бе наложена 3-годишна забрана на ЦСКА да участва на международната сцена. Подобна санкция би изтекла през лятото на 2019 г.

Тема спорт: Контролите на ЦСКА с Етър и Берое ще са в София

ЦСКА ще играе контролите си с Етьр и Берое в София, разбра "Тема Спорт". Проверката с болярите, които са новак в елита, ще е на 1 юли (събота). В сряда ще се уточнят началният час и мястото, на което ще се състои спарингът - "Армията" или базата в Панчарево. За втората контрола с Берое пък все още няма окончателно споразумение - червените искат тя да е в събота, 8 юли, докато заралии настояват да е ден по-рано - в петък. Тази проверка също ще е на "Армията" или Панчарево.
 
Отборът е в почивка до сряда следобед, когато се събира за първо занимание след лагера в Австрия, завършил с контролата с Карабах (5:2). До края на тази седмица червените ще тренират в Панчарево. От понеделник пък се обмисля тимът да отиде на лагер извън София, като опция е Тетевен.
 
Както е известно, ЦСКА стартира в първенството с мач срещу Славия.
 
Тема спорт: Без нови в Левски за мача със Сутиеска
 

Левски ще започне мача в четвъртък срещу Сутиеска без нови футболисти. Треньорът Николай Митов до последно разчиташе да убеличи селекцията си преди четвъртък, но дори и това да стане, нов играч няма да стартира мача срещу черногорците. Това можеше да се случи само ако в понеделник бе привлечен Франсиско Жуниор от Стрьомгодсет. Португалецът, който е приоритетна цел на Митов обаче е висящ тъй като двата клуба не могат да се разберат за трансферната сума. Жуниор вече е договорил заплатата си в Левски и чака зелена светлина да поеме към София, но такава все още няма. Сините имат право само на още една картотека в последния момент за първия мач със Сутиеска и се надяваха това място да бъде заето от полузащитника на Стрьомгодсет.
 
Така Митов ще разчита на единайсеторката, която пусна в последната контрола срещу Радник, спечелена с 1:0. Единствената промяна ще е Антонио Вутов, който тогава не бе готов да играе поради травма.
 
От клуба уточниха, че притежателите на клубни карти "Ние сме Левски" и "Вековен", както и притежателите на сезонни карти за Сектор "Б" ще могат да се сдобият с безплатен билет за двубоя в случай, че не са се възползвали от възможността да ползват отстъпка за закупуването на сезонна карта. Двубоят е от 20:00 часа.
 
Вчера се разбра, че реваншът между Сутиеска и Левски от първия квалификационен кръг за Лига Европа в Никшич ще започне в 21:30 часа на 6 юли (четвъртък). Както е известно, стадионът на Сутиеска е лицензиран и няма да се наложи мачът да се играе в Подгорица. Победителят от тази двойка среща във втория квалификационен кръг Хайдук Сплит.
 
Меридиан мач: Митов настоява за връщането на Гаджев

Два дни преди мача със Сутиеска Левски продължава да няма нови попълнения, макар треньорът Николай Митов да очакваше до миналия петък двама играчи. Най-сериозна е кризата в халфовата линия. Точно затова по информация на „Меридиан Мач“ лично Митов е настоял на „Герена“ да се завърне Владимир Гаджев. Както вече писахме, той е бил обсъждан отново като вариант за селекцията.

На този етап обаче в ръководството имат някои резерви, като и самият Гаджев също се ослушва за сделка в чужбина, след като първоначалната новина за връщането му бе приета на нож от част от феновете. Самият Митов обаче много харесва халфа, като дори преди време го бе поканил да поддържа форма в Септември. Точно затова и сега той е съгласен да го вземе и да запълни една дупка в средата на терена, след като трансферите на чужденци на този етап се бавят.

Тема спорт: Босовете на Сити купиха и Хирона

Новакът в испанската Примера - Хирона, вече официално е част от компанията "Сити футбол Клуб", която е собственик на Манчестър Сити. Сдружението контролира също така 100% от австралийския Мелбърн Сити и уругвайския Атле-тико Торке, 80% от американския Ню Йорк Сити и 20% от японския Йокохама Маринърс.
 
Двата тима по принцип имат тясно сътрудничество, като от Сити пращаха играчи под наем в Хирона. От сделката се очаква бюджетът на новаците В Примера да се Вдигне цели пет пъти до 50 млн. евро, а гражданите ще продължат да изпращат свои футболисти. Пере Гуардиола има 80% от акциите на Хирона, които придоби след покриването на дълг от 3 млн. евро. Едно от условията за сделката беше да ги продаде на "Сити футбол Груп" в случай, че тимът влезе в Примера. Това се случи и сега той ще ги осребри. От петък техническият директор на Хирона Кике Карсел и треньорът Пабло Мачин са в Манчестър, където преговарят за привличането на нови футболисти от "Етихад".
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки