Летящият Ботев смаза Бейтар с 4:0 (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Канарчетата" разнищиха израелския си съперник с красива игра и 4 гола, чакат ги битки с Маритимо

Летящият Ботев смаза Бейтар с 4:0 (ВИДЕО+СНИМКИ)

С красива атакуваща игра Ботев (Пловдив) разнищи израелския Бейтар (Йерусалим) с 4:0 на реванша на „Лазур” в Бургас и преодоля втория предварителен кръг в Лига Европа с общ резултат 5:1 след 1:1 преди седмица като гост. Пламен Димов и Фернандо Виана отбелязаха до почивката, а в началните секунди на втората част капитанът Лъчезар Балтанов реши всичко след нестандартно хрумване на Тодор Неделев, който удари греда с удар от фаул на тъча. В края резервата Фелипе Бризола оформи разгрома.

Съперник на Ботев в третия предварителен кръг ще е португалският Маритимо. Ботев е домакин в първия мач отново в Бургас на 27 юли, а реваншът в Португалия е на 3 август. Пловдивчани останаха единственият роден тим в Лига Европа след отпадането на Левски срещу Хайдук (Сплит) тази вечер.

Тази вечер „канарчетата” на Николай Киров записаха девети пореден мач без загуба като домакин в европейските клубни турнири.

Срещата започна с голяма подкрепа от бултрасите и отменен гол за Бейтар заради засада на деветката Шехтер.

Ботев поведе при първия си корнер в мача в 10-ата минута, когато Пламен Димов засече с глава центрирането на Неделев и фронтално пред вратарското поле насочи в долния десен ъгъл за 1:0. Това беше първо попадение на Димов с жълто-черния екип в официален мач.

Три минути по-късно Фернандо Виана отигра отлично и копна над вратаря по диагонала, но топката не пожела да влезе във вратата и мина на косъм встрани.

Йоси Бенаюн изпусна единственото сносно голово положение за Бейтар през първата част с нескопосан удар от отлична позиция.

Крум Стоянов изпусна сам срещу вратаря, но в 32-ата минута Балтанов центрира отдясно и Виана посреща с воле от въздуха в движение за 2:0 под гредата.

До почивката вратарят Клайман спаси израелците от трети гол с отлична намеса при удар на Крум Стоянов.

Веднага след паузата Ботев реши мача с трети гол, дошъл след доза креативност и гениалност от Тодор Неделев. Той реши да бие директно от един свободен удар на тъча и удар близката дясна греда на слисания Клайман, а Лъчо Балтанов довкара на празна врата за 3:0.

Клайман после попречи на Пламен Димов да вкара втория си гол с глава след корнер в мача, Ботев пропиля няколко шанса при контри двама на двама.

Пропуски направиха подред Неделев, Виана и пак Неделев, а левият бек на Бейтар Марсел Хайстер се изнерви и беше изгонен с втори жълт картон след провокация към скамейката на пловдивчани.

Резервите Лазар Марин и Фелипе Бризола също се отчетоха с пропуски, а Омар Косоко удари напречната греда с много елегантен прехвърлящ удар.

Все пак в 90-ата минута Йордан Минев центрира за Косоко, който избра да не стреля, а върна за Бризола и резервата на почти празна врата оформи разгромното 4:0.

В края нервите взеха връх и жълти картони получиха Йордан Минев (в последната минута) и Омар Косоко (след последния съдийски сигнал).

След мача играчите и щаба на Ботев ликуваха със щастливите фенове в Бургас.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки