Лукас Саша: Беер Шева не може да ни уплаши, след като бихме Звезда пред 51 хиляди

"Един ден ще се върна в Апоел Тел Авив", призна халфът на Лудогорец

Лукас Саша: Беер Шева не може да ни уплаши, след като бихме Звезда пред 51 хиляди

Халфът на Лудогорец Лукас Саша, който започна този сезон като десен защитник, тъй като Сисиньо е контузен, даде интервю пред израелското издание „One.co.il". Както е известно, бившият футболист на ЦСКА игра две години в Апоел Тел Авив, преди да парафира с Лудогорец.

 

-Лукас, как се чувстваш преди завръщането в Израел?

 

-Това ще ми е първото връщане в Израел, откакто напуснах Апоел Тел Авив преди две години. Много се вълнувам от предстоящите мачове срещу Беер Шева.

 

-А запознат ли си с нивото на Апоел Беер Шева? Готов ли си за предизвикателството?

 

-Следя израелския футбол много подробно и знам, че те са силен отбор. Не познавам всички играчи, само някои от тях, но виждам, че като отбор обичат да държат топката изкъсо и се очертават два тежки мача. За да стигнеш до групите на Шампионската лига, ще трябва да победиш всеки тим, който ти се изпречи на пътя, а точно това планираме да направим. Готови сме да отидем в Израел и да победим.

 

-Доколко сте запознати със съперника?

 

-Още не сме ги разучавали. Тъкмо отстранихме Жалгирис и все още не сме играли своя първи мач в първенството (б.р. - снощи срещу ЦСКА-София). Чак след това се заемаме да разучим Беер Шева, както трябва. Знаем само, че те са добър отбор, който създава много положения с владението на топката, което упражнява във всеки мач.

 

-Кои от играчите на Беер Шева познаваш?

 

-Запознат съм с чужденците от Нигерия - Джон Огу и Тони Нвакаеме, който просто е изумителен футболист. Разбира се, знам и Матан Охайон, с когото играхме за Апоел Тел Авив. Той е чудесно момче и вече чакам отново да се срещнем.

 

-Предполагам си наясно с горещата атмосфера, която ви чака на „Търнър Стейдиъм"...

 

-Знам, че идват много фенове при всяко домакинство и създават добро нас-I троение. Разказах на отбора за красивия стадион. Но преди година играхме пред 51 хиляди фенове на Цървена звезда в Белград и победихме. Така че публиката на Беер Шева няма да им донесе предимство. Стадионът не е фактор за нас.

 

-Дали фактът, че сте играли в групите на Шампионската лига, ще ви даде преимущество?

 

-Не, изобщо, нямаме никакво предимство. Миналият сезон вече е в историята. По същото време Беер Шева игра в групите на Лига Европа.

 

-Как оценяваш баланса на силите преди мачовете помежду ви?

 

-Ще станат интересни двубои за хората, които обичат да гледат футбол, защото и двата тима ще атакуват. От начина, по които отстрани Хонвед, научихме, че Апоел има качества и стил. Ще станат отворени и атакуващи мачове.

 

-Уверен ли си, че Лудогорец ще стане постоянен участник в групите на Шампионска лига през следващите години?

 

-Вярвам, че имаме сили за това и ще го постигнем. Това е отбор, чиято главна цел е да се бори в Шампионската лига, един колектив, който прогресира през последните години. Хората тук са професионалисти, играчи и треньори тук имат всички условия да работят. 

 

-Миналия сезон ти игра редовно в ранните мачовето от кампанията, а после в групите излезе на терена само веднъж. Как си обясняваш тези крайности?

 

-Нямам обяснение. Треньорът разчиташе на мен в квалификациите, но след това загубих мястото си заради капитана на отбора (б.р. - Светослав Дяков). Той игра добре и трябваше да уважа това решение. Чаках своя шанс на пейката. Бях тъжен и исках да играя, но футболът е игра на инерцията. Имаме добър отбор и всички могат да бъдат титуляри. Знам как да се отнасям уважително към този факт и приятелите си. Ако играя срещу Беер Шева, ще е страхотно, ако не - треньорът ще ми каже. Аз съм готов по всяко време да помогна на всяка една позиция.

 

-Говори се, че още не сте достигнали формата, която показвахте в Шампионската лига през миналия сезон. Имаш ли обяснение?

 

-Играхме в Шампионската лига и първенството на България, като атмосферата бе различна. Говоря не само на ниво концентрация, но и по отношение на мотивацията. Преди началото на втория полусезон имахме аванс от 6 точки на върха. Срещу Арсенал, ПСЖ и Базел ти даваш най-доброто, а после в българския шампионат става по-трудно.

 

-Лудогорец има 9 бразилци в състава си, а това не се вижда често. Как ще опишеш отбора?

 

-Ние сме талантлив отбор с много сплотена съблекалня. Преди 7 години отборът беше във втора дивизия и купи трима бразилци, за да си осигури промоцията. Това проработи, а бразилците помогнаха доста, така че започнаха да идват още и още, има дори и такива от други държави в Латинска Америка. Така че това си е почерк за Лудогорец. Само през този сезон още не сме купили бразилец.

 

-Как ще сравниш българския с израелския футбол?

 

Те са съвсем различни един от друг. В България в играта има повече агресия. Играя в отбор, който всяка година се бори за титлата, затова нашият стил е по-различен от този на останалите тимове в България. В Израел, точно както в Бразилия, повече се играе с топката. Тук в България стилът е по-европеиски.

 

-Колко различно се живее в България и в Тел Авив? Разград е малък град, само с 35 хиляди жители...

 

-Няма как да сравня двете неща. Разград наистина е малък град, тук живея само, за да играя футбол. В Израел имах повече възможности за социални контакти, а сега няма какво толкова да се прави извън футбола. Лично за мен, до мига в който не се прибера в Бразилия, си е един вид саможертва, защото живея далеч от семейството и приятелите си. В крайна сметка това очакваш от живота на един професионалист. Сега играя за голям клуб и съм щастлив от този факт. Радвам се от етапа, който стигнах в моята кариера.

 

-Какво мечтаеш да постигнеш през този сезон? А след него?

 

-Когато бях млад, правех много планове и никой от тях не стана реалност. Просто искам да се концентрирам върху започналия сезон. Искам да играя повече и отново да стана шампион на България. Не искам да мисля за това къде бих продължил кариерата си. Моята мечта в момента е да взема участие в колкото се може повече срещи.

 

-Дали завръщане в Апоел Тел Авив не е една от целите ти?

 

-Да, бих се върнал в Апоел, това е едно от желанията ми и всички го знаят. Имам още две години от договора си с Лудогорец и съм щастлив, но се надявам един ден отново да играя за Апоел. Липсва ми много. Получавам съобщения от феновете и приятелите, които оставих там. Забавно е да знам колко много ме обичат. Невинаги отговарям на тези послания, понеже са много, но те ме карат да искам по-силно да се върна в Апоел.

 

Интервюто е публикувано във вестник "Меридиан мач"

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки