Тежък поправителен за Берое в Русе

Заралии търсят първи успех за сезона след слабия старт, Дунав ще опита да зарадва феновете си с втора победа

Тежък поправителен за Берое в Русе

Берое гостува днес в Русе в последен мач втория кръг на Първа лига. Заралии започнаха изключително слабо новия сезон, и то не само като резултат - 0:0 с Верея под Аязмото. Възпитаниците на Александър Томаш играха безобразно слабо и тотално разочаро­ваха своите фенове. В дей­ствията на зелено-белите лип­сваше всякаква идея как да бъде превзета вратата на съперни­ка.

Поправителният за грешна­та стъпка на старта е доста труден - визита в Русе. Дунав започна сезона така, както и го завърши - със самочувствие и победа - над Септември в Со­фия (2:0). Драконите очевидно отново ще играят важна роля в битката за първата шести­ца, въпреки че отново го разда­ват "умряла лисица". Великов и ръководството вече обявиха, че целта пак ще е отборът да се спаси от изпадане.

И докато при драконите очевидно напрежение няма, то Берое трябва да покаже дали ще плува, или ще се дави край Дунав.

Триумфиралият с титлата със заралии като играч през 1986-а Кънчо Кашеров не спе­сти критиките си към изявите на зелено-белите. "Отдавна не бях ходил на стадиона. Отидох на мача с Ве­рея, но нищо не видях. Нямаше игра. Играем най-грозния фут­бол в елита. Липсва ни каквато и да било идея в атака. В сблъсъка с Верея вратарят ни игра най-много с топката. Опи­тва се да извежда състезате­лите в предни позиции, прехвърляйки защитата, халфовата линия и изобщо целия те­рен. Постоянно връщат топ­ката към него назад с тази идея, но така както я мислят, няма да стане работата", ко­ментира Кашеров. Той призова шефовете под Аязмото да взе­мат качествен нападател.

"Длъжни са да го сторят. Иначе не виждам как ще вкара­ме гол. При безидейната ни атака единственият ни шанс за точки е да играем здраво в защита, където да не допуска­ме грешки. Попадение дори на контраатака трудно ще вка­раме. Не виждам кой ще го сто­ри. Хората с власт са длъжни да направят боеспособен отбор, който да се бори за трето-четвърто място в шампио­ната. В другите отбори с месе­ци има забавяне на заплатите. При нас всичко от финансово естество е наред и бази има. Това ни задължава да сме в че­лото", категоричен е шампио­нът с Берое.

Ганайският вътрешен халф Карлос Охене изтърпя наказа­нието си и ще бъде на линия за сблъсъка на своите срещу Дунав. Той ще играе пред тандема в средата на терена, изграден от Мартин Райнов и японеца Кохей Като. От травма е въз­становен централният брани­тел Пламен Тенев, който е оп­ция за място сред 18-те.

Очертава се да има размествания в ариергарда пред словашкия вра­тар Душан Перниш. Отдясно на отбраната ще действа Милен Желев. Промяната в сравнение с формацията срещу Верея мо­же да дойде отляво на отбра­нителния вал, където вместо капитана Веселин Пенев да бъде поставен новият бразилец Матеус Леони. В центъра на защи­тата ще са Георги Динков и Па­вел Виданов. Атаката ще води румънецът Драгош Фърчулеску, подпомаган по фланговете от Педро Еуженио отдясно и Бори­слав Цонев отляво. С контузии са Антон Карачанаков и Руси Чернаков. Те пропускат сблъсъ­ка с русенци.

В щаба на Веселин Великов пък вече няма проблеми с кон­тузени играчи с изключение на възстановяващия се от опера­ция вратар Мартин Луков. Ук­раинският централен брани­тел Олексей Ларин вече е го­тов за игра и тренира с оста­налите, но вероятността да е сред титулярите е малка.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки