Чиликов: Маритимо не е по-силен от Бейтар

Клубът е в добри отношения с Порто и има „навика“ често да продава играчи там, разкрива бившият таран на Насионал Мадейра

Чиликов: Маритимо не е по-силен от Бейтар
 Дни преди първия мач на Ботев Пловдив с Маритимо "Тема Спорт" потърси за интервю старши треньора на Оборище Георги Чиликов. В периода 2005/07 той носи екипа на друг месетн тим от остров Мадейра - Насионал, като изигра 41 мача и вкара 11 гола. През 2014 година за кратко бе скаут и помощник-треньор в Ботев Пловдив. Като скаут на Левски пък през миналата година изгледа няколко мача именно на Маритимо.
 
Г-н Чиликов, в третия квалификационен кръг за Лига Европа Ботев Пловдив се падна срещу португалския Маритимо. Като човек, който има известен период на остров Мадейра, какво очаквате от този дуел?
 
- През миналия сезон наблюдавах мачове на Маритимо като скаут на Левски. Това е изключително силен отбор. Но в момента не зная кои футболисти остават, защото Маритимо има "навика" постоянно да продава играчи на Порто. Двата клуба са в добри отношения. Всяко година Порто привлича по един-двама играчи от Маритимо. Те в никакъв случай не са много по-силни от Бейтар Йерусалим. Но трудно се играе срещу португалци. Тежко ще е.
 
Старши треньорът на Маритимо Даниел Рамош заяви, че Ботев Пловдив е в процес на постоянно израстване.
 
"Трябва да имаме голямо уважение към съперника. Чака ни завързана и трудна битка. Няма фаворит преди първия мач. И двата отбора ще имат своите шансове да победят. Нашата цел в Лига Евро-па е да влезем 8 групите. Това
ще е.
 
Имаше ли играчи на Маритимо, които можеше да дойдат в Левски, които бяхте набелязали?
 
- Не, няма шанс. Много е трудно титуляр от Маритимо да дойде в България. Струват много пари. Президентът на Маритимо винаги продава футболистите си на много висока цена. За мен това е нереално.
 
Какво можете да кажете за представянето на Ботев Пловдив при Николай Киров?
 
- Само поздравления за него. Отборът е много силен в атака. Трябва да се подобри играта във фаза защита. Не случайно вкараха толкова голове, но и допускат, доказателство е последният двубой със Славия, което не е много добър атестат. Но Николай Киров е добър треньор и отлично знае какво прави.
 
Какви са шансовете на Ботев да елиминира Маритимо в проценти?
 
- В проценти не мога да кажа. Нека поне да мине първият мач. Но шансовете Ботев да отиде на плейоф не са малки.
 
Следите ли случващото се в Левски и какъв е коментарът ви за събитията там в последно време?
 
- За Левски няма какво да коментирам. Няма какво да кажа. Има си треньори, шефове, те да говорят. Гледал съм им само един мач и половина. Не съм вътре. Така че в момента не ме питайте за Левски.

Доволен ли сте от старта на новия сезон във Втора лига? Оборище започна с 0:0 срещу Монтана?
 
- Няма как да не съм доволен. Все пак Монтана беше в ролята на фаворит, футболистите се раздадоха. Естествено, има още какво да се желае в играта, но като за първи мач и трудни 4-5 изминали седмици се представихме добре. Все пак направихме селекция почти от нулата. Градим нов отбор. Трябва да сме реалисти, колкото и да ни се иска да побеждаваме. В последните 4 мача, включвам и контролите, не допускаме гол, което е показателно, че има стабилизиране в тима.

Въпреки че сме в самото начало на сезона, какво очаквате от шампионата и какво е мнението ви за Втора лига?
 
- Аз съм запознат доста с Втора лига поради факта, че съм гледал много мачове през миналия сезон като зрител, като скаут на Левски. И сега като пряк участник, се убеждавам, че е изключително тежка лига. Трудно се играе срещу всеки един съперник без значение от името. Шампионатът ще е много интересен и равностоен.
 
Кои се очертава да са основните фаворити за промоция?
 
- Монтана. Те имат доста футболисти с опит в елита. Тук трябва да сложим Царско село и Поморие. Несебър и Созопол също имат качествени играчи. Нашият отбор не е за подценяване.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки