Лъчо Балтанов: Дори не гледах мачовете на Левски с Хайдук

„Иска ми се да кажа, че в България бих играл само в Ботев”, заяви капитанът на „канарчетата”

Лъчо Балтанов: Дори не гледах мачовете на Левски с Хайдук

Капитанът на Ботев (Пловдив) Лъчезар Балтанов сподели очакванията си за предстоящия първи мач срещу Маритимо, а и изобщо за престоя си при „канарчетата”.

„Винаги се стремя да помагам на 100 процента на момчетата. Винаги съм имал и възходи, и спадове. В Ботев обаче се опитвам да давам най-доброто от себе си. Даже мисля, че мога и повече", заяви Балтанов в предаването „Домът на футбола" по Диема спорт.

„Така се случи, че в началото изиграх няколко нелоши мачове. Когато хората видят, че един играч си оставя сърцето на терена, започват да му вярват. Хората ме приеха по най-добрия начин в Ботев и съм им благодарен. Държа едно добро ниво и се опитвам да помагам с каквото мога", допълни халфът. 

„В Пловдив сме се установили, жена ми е от Пловдив, детето ми се роди тук. Това е много футболен град. Като ме спрат хората, ми се радват, което ме ласкае. Сега с по-малък бюджет виждате, че постигнахме по-големи успехи. Всичко е коректно в момента”, каза Балтанов и се върна към триумфа за Купата на България през миналия сезон. 

„Това е най-сладката купа, която съм спечелил. Много хора не са го очаквали. Бяхме си говорили, че нищо не се знае и това е много специална купа за нас. В Пловдив празненствата беше нещо велико!"

„Честно казано, дори не съм гледал мачовете на Левски с Хайдук. Аз си гледам моя отбор. Като се завърнах в Левски, прецених, че за мен ще е по-добре да напусна и взех правилното решение. Иска ми се да кажа, че в България бих играл само в Ботев. Единствено бих искал да поиграя малко в чужбина, за да спечеля финансови средства."

„За националния не съм говорил с никого. Ако националният селекционер прецени, може да ме повика, но не ми е фикс идея Беше ми мечта като дете, но това е най-хубавото за един футболист в България."

Какво е настроението в Ботев преди мача с Маритимо и очакванията за мача?

„Пълна мобилизация и концентрация. Да играем като срещу Бейтар, със същия отборен дух. След като сме вдигнали сами летвата, трябва да продължим в същия дух."
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки