Двете лица на промяната - Славия срещу Берое

Загорчич превърна Славия в атрактивен тим, Берое на Томаш е в другата крайност

Двете лица на промяната - Славия срещу Берое

Славия приема днес Берое с амбицията да запише първа победа на стадиона в "Овча купел" от края на май 2016-а. Тогава белите удариха Монтана с 3:1.

Преди две седмици столичани се върнаха в своя дом, но разочароваха феновете си - паднаха от Ботев Пловдив с 2:3. В миналия кръг обаче Славия показа познатата атрактивна игра под ръководството на Златомир Загорчич и удари Септември Сф с 2:0 на "Васил Левски".

Така след 3 кръга белите имат 4 точки и 5 вкарани гола. Любопитното е, че откакто Заги пое тима преди първия плейоф за оцеляване с Локо ГО през май, столичани винаги бележат. Промяната в играта е очевадна. Линията с налагането на млади играчи бе запазена, а дисциплината е желязна. Всеки на терена знае какво точно трябва да прави и как. Славия дори се представя по-добре, отколкото при Александър Тарханов, да не говорим за периода на Владимир Иванов-Фугата. Свежият полъх дойде със Загорчич и засега продължава да издува платната на белия кораб.

В другата крайност са нещата в Берое. През лятото под Аязмото очаквано бе извършена треньорска рокада - Александър Томаш напусна Верея и замени Ферарио Спасов. Разликата между двата старозагорски тима обаче е сериозна и въпреки че не загуби нито веднъж, Берое при Томаш и не победи - 3 точки от 3 ремита и само 2 вкарани гола. Твърде малко за това, което младият наставник направи с Верея. Но да кажем, че началото на всяко начинание винаги е трудно и че може би промяната при зелено-белите ще даде резултат на по-късен етап.

Засега нещата не са особено розови. Проблеми в атака, липса на идеи и нерядко пробойни в защита са само част от негативните неща в играта на заралии. На този етап почти нищо позитивно, а съперниците не бяха чак толкова силни - Верея, Дунав и Пирин Бл. Липсва солта в играта и е очевидно, че под Аязмото още са далече от най-добрите си дни. И все пак обнадеждаващото преди днешния мач е, че слабостите са при домакинствата.

Така поне на този етап заключението е лесно - Загорчич превърна Славия в атрактивен тим, а Берое на Томаш е в другата крайност.

Първият мач от четвъртия кръг на първенството стартира в 18:00 часа и е пряко в ефира на Диема. 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки