Сензациите в пресата: Бият шута на Нар и Адениджи от Левски

Сензациите в българската спортна преса от днес, 5 август 2017 г., събота

Сензациите в пресата: Бият шута на Нар и Адениджи от Левски
 Сензациите в българската спортна преса от днес, 5 август 2017 г., събота:

Тема спорт: Един измежду Нар и Адениджи ще изгори

Ако Жеан Патрик Лима дос Рейс успее да впечатли Делио Роси, то сините ще се разделят с някого измежду франсис Нар и Бабатунде Аденижи. Причината е, че сините не разполагат със свободна квота за чужденец извън ЕС - с такъв статут освен ганаеца и нигериеца е и сръбският десен бек Милош Цветкович, както и конгоанецът Жуниор Мапуку.
 
Нар и Аденижи попаднаха в черния списък на вече бившия треньор на сините Николай Митов. Заради слабата си игра те изпаднаха от титулярния състав, а вече трудно намират и място в групата. Интерес към двамата проявяваше Черно море, но от Терена" не се съгласиха да ги пуснат под наем при варненци.
 
Тема спорт: Зелена светлина от УЕФА за "Лудогорец Арена" за плейофа



Лудогорец ще може да приеме Судува в Разград в първия плейоф за близане в групите на Лига Европа. Мачът е на 17 август (четвъртък), като часът ще стане ясен до дни. Реваншът е седмица по-късно в Мариямполе, Литва, на стадион "Судува".
 
Вчера инспекцията на УЕФА е дала зелена светлина на орлите да използват "Лудогорец Арена" 8 плейофите, като ще бъде отборен и новият сектор В. Все още обаче няма окончателна яснота дали раз-градчани ще могат да приемат мачовете от групите у дома, ако се класират. Вероятността е доста голяма.
 
Човекът на УЕфА е останал впечатлен от видяното и най-вече от новата трибуна. Имало е леки забележки, но те ще бъдат коригирани до двубоя със Судува на 17 август.
 
Както е известно, 8 сряда (9 август) е финалът за Супер-купата с Ботев Пловдив в Бургас. Билетите са по 15 и 25 лева.

Меридиан мач: Сърмов остава в Етър, сенегалецът е картотекиран



Халфът Георги Сърмов остава в Етър, съобщиха от великотърновския клуб. Той тренира с „виолетовите” от десетина дни и игра в контролата със Спартак, но до последно изчакваше вариант за чужбина. Сърмов подписа договор, но няма да е на линия за следващия мач, тъй като още се очаква жълтата му карта.
 
Сенегалският нападател Алиуне Бадара обаче ще бъде в групата за предстоящото гостуване на Дунав. 194-санти-метровият таран бе привлечен преди две седмици, след като от клуба не можаха да намерят на българския пазар подходящ централен нападател. Ба-дара идва от португалския Амаранте, където миналия сезон за 24 мача наниза 15 гола. „Чувствам се добре тук, градът и отборът ми харесват. Надявам се да заиграя и да помогна на Етър, сподели Бадара.
 
Меридиан мач: Ботев чака 250 000 евро за Косоко



Ботев трябва да получи около 250 000 евро за звездата си Омар Косоко, съобщи PlovdivNews. Известно е, че той изигра последния си мач с жълто-черната фланелка срещу Маритимо и днес пътува за ОАЕ. Омар Косоко ще бъде в компанията на^администра-тивния директор на Ботев Иван Йотков, който трябва да финализира трансфера на играча. Цената на Косоко е съвсем прилична при положение, че договорът му с клуба от Пловдив изтича след 5 месеца и тогава можеше да си тръгне като свободен агент.
 
Омар Косоко обеща да вкара гол в последния си мач срещу Маритимо, но въпреки старанието си, не му се откри нито една възможност. От Ботев вече започнаха да му търсят заместник, като „жълто-черните“ ще опитат да привлекат свободен агент, но са склонни дори да платят малка трансферна сума за наистина качествен играч.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки