След 18-месечна пауза: Вратарят на ЦСКА отново с повиквателна

Витаутас Черниаускас записа 3 поредни мача за „червените”

След 18-месечна пауза: Вратарят на ЦСКА отново с повиквателна

Вратарят на ЦСКА Витаутас Черниаускас е получил повиквателна за националния отбор на Литва, пише "Тема Спорт".

28-годишният страж е попаднал в сметките на селекционера Едгарас Янкаускас, след като записа 3 поредни мача за армейците, в които те постигнаха 3 победи.

Черниаускас се завръща в представителния тим на родината си след година и половина пауза. Предстоящите двубои на прибалтийците са световните квалификации с Шотландия на 1 септември и със Словения на 4-ти. Последният случай, в който Витаутас е част от състава на Литва, е на 26 март 2016 г.

Тогава той пази 90 минути при загубата с 0:3 от Русия в евроквалификация. Оттогава досега Черниаускас не е бил викан, а общо участията му за Литва са 4. Трансферът в ЦСКА бързо изстрелва вратаря обратно в националния отбор. Той измести и Георги Китанов от титулярното място на "Армията".

За разлика от Черниаускас, друг чужденец на ЦСКА, който получаваше повиквателни, този път е останал извън сметките - Кевин Кубемба. Той не бе повикан в селекцията на Република Конго.

В ЦСКА все още не са пристигнали повиквателните от родния селекционер Петър Хубчев за световните квалификации с Швеция на 31 август в София и Холандия на 3 септември в Амстердам. Отсега обаче има индикации, че армейците може да дадат път на нов национал - халфа Кристиян Малинов.

Той е попаднал в полезрението на Хубчев със стабилните си изяви в последните месеци. Освен това за петричанина се отваря шанс, тъй като играещият на неговата позиция Симеон Славчев едва ли ще бъде повикан. Халфът изобщо не е водил лятна подготовка. 23-годишният Малинов има едно участие за лъвовете - в контролата с Турция (0:4) на 8 юни 2015 г.

От плановете на Хубчев е възможно да отпадне вратарят Георги Китанов. А като сигурни национали на армейците се очертават Чорбаджийски, Недялков и Манолев. Бодуров и Десподов също имат шансове да попаднат в отбора.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки