Гонзо хвърля тийнейджър на Ботев

Стивън Петков и Ндонгала с шанс за дебют в Коматево

Гонзо хвърля тийнейджър на Ботев

Треньорът на Черно море Георги Иванов-Гонзо смята да заложи на юношата Ертан Томбак в титулярния си състав за мача с Ботев Пловдив.

По този начин Гонзо планира да запълни празнината, зейнала по левия фланг на защитата му след контузиите на Мартин Костадинов и Витиня. 

18-годишният бранител дебютира официално в последния кръг на миналия сезон срещу Левски на "Герена" и изкара цялата подготовка с първия тим, като имаше отлични изяви в контролите. 

Другата опция пред Гонзо е далеч по-опитният Стефан Станчев, но Томбак изглежда с по-големи шансове да започне срещата с канарчетата, пише „Тема спорт”. 

Наставникът на моряците ще заложи на идентичен състав в сравнение с домакинството на Славия, като само Марек Кузма ще замени на върха на атаката Цветелин Чунчуков, който се контузи срещу русенци. 

За втора поредна среща ще липсва и Георги Божилов. Атакуващият футболист също продължава да се възстановява от травма. Черно море продължава да е лидер без загубен мач - 3 победи и 2 равенства. В последния двубой между двата тима, игран в Коматево, моряците победиха с 3:2.

"Дали е Ботев, Славия или Витоша - лек мач няма. Това, което мога да кажа, е, че Ботев е добър отбор, който иска да играе футбол. Ние също, ще се надиграваме и нека по-добрият победи", коментира Георги Иванов.

"Първото място не ни влияе. Ние знаем възможностите си и амбициите", сподели пък Атанас Зехиров. В последните два кръга Черно море направи 1:1 с Пирин в Благоевград и със Славия на „Тича".

Новите попълнения в състава на Ботев Пловдив - Стивън Петков и Дуде Ндонгала, получиха картотеки и ще бъдат на разположение на треньорския щаб за предстоящия мач. Срещата с Черно море е от 18:45 часа в Коматево и ще бъде излъчвана по Диема спорт.

В рамките на последните седем дни първо Ндонгала, а после и Петков подписаха договори с канарчетата за по 2 години и дори записаха неофициален дебют за новия си отбор. Те взеха участие в проверката срещу Марица Пловдив, спечелена с 4:0, като и двамата успяха да се разпишат по веднъж.

Вероятността обаче те да са титуляри е много малка. Очаква се Петков и Ндонгала да дебютират след почивката. В състава на жълто-черните след изтърпяно наказание от два мача се завръща Йордан Минев.

Той обаче ще действа на десния бек, тъй като Цвето-мир Панов бе изгонен срещу Берое и е санкциониран. Така като ляв краен бранител пак ще започне Лазар Марин.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки