Обзор на мачовете в Италия (ВИДЕО+РЕЗУЛТАТИ)

Милан и Наполи с победи

Обзор на мачовете в Италия (ВИДЕО+РЕЗУЛТАТИ)

 Милан надви Каляри с 2:1 на „Джузепе Меаца”. 19-годишният нападател Патрик Кутроне (10) изведе „росонерите” напред в резултата след асистенция на Сусо.


В 36-ата минута реферът можеше да отсъди дузпа за гостите, след като Бонучи си помогна с ръка, за да спре Педро. Гостите от остров Сардиния обаче оказаха сериозен отпор и малко след почивката успяха да изравнят чрез бразилеца Жоао Педро (56), възползвал се от пас на Диего Фариас. Футболистите на Винченцо Монтела веднага натиснаха и материализираха превъзходството си с красиво попадение на Сусо (70) от пряк свободен удар за 2:1.

 
Милан - Каляри 2:1

 
Отборът на Наполи победи с 3:1 на своя стадион “Сан Паоло” Аталанта в мач от втория кръг на Серия “А”. по този начин футболистите на Маурицио Сари взеха втора победа и продължават без загубена точка от началото на новия италиански шампионат. Над ругия полюс е тимът на Джан Пиеро Гасперини, който претърпя второ поредно поражение, след като отстъпи с 0:1 у дома пред Рома на старта.
 
 
Наполи изигра слабо първо полувреме и губеше с 0:1 на почивката. Браян Кристанте реализира попадение за Аталанта в 15-ата минута. С два бързи гола в първата половина на втората част обаче Наполи обърна резултата в своя полза. Първо Пьотър Желински вкара много красив гол за 1:1 в 56-ата минута, а 5 минути по-късно Дрис Мертенс бе точен за 2:1. Третият гол за Наполи бе дело на резервата Марко Рог в 87-ата минута.
 

Наполи - Аталанта 3:1

 
Фиорентина пък падна у дома от Сампдория с 1:2. Българският талант Петко Христов не бе в групата на „виолетовите”, които инкасираха две попадения в рамките на три минути през първата част. Нападателят Джанлука Капрари (32) и Фабио Куалиарела (35-дузпа) вкараха за „моряците” от Генуа, а малко след почивката хърватинът Милан Бадел (50) се разписа след пас на Бруно Гаспар и върна надеждите на домакините поне за точка. Тимът от Флоренция обаче така и не реализира втори гол и загуби първото си домакинство за сезона, записвайки второ поредно поражение след това от Интер (0:3) в Милано.
 
Фиорентина - Сампдория 1:2

 
Лацио спечели с 2:1 при визитата си на Киево във Верона и във втория кръг записа първата си победа за сезона в Серия "А". Гостите поведоха с гол на Чиро Имобиле (11) след центриране от ъглов удар на Луис Алберто и удар от близка дистанция. „Летящите магарета” изравниха чрез Мануел Пучарели (34) след пас на Инглесе. След почивката двата тима си размениха по няколко опасности и всичко изглеждаше така, сякаш нещата отиват към равенство. Сергей Милинкович-Савич (89) обаче не мислеше така и след подаване на Пароло донесе трите точки за Лацио, който има вече 4 точки в актива си. В следващия кръг след паузата за националните отбори „орлите” приемат Милан, а имащият 3 точки в актива си Киево гостува на шампиона Ювентус.
 
 
Киево - Лацио 1:2
 
Новакът СПАЛ също стигна драматично до първата си победа в елита, след като надви у дома Удинезе с 3:2 с гол в добавеното време. Марко Бориело (25) и Мануел Ладзари (53) дадоха комфортен аванс на домакините, но „фриуланите” изравниха след попадения на холандския бранител Брам Нуйтинк (73) и френския нападател Сирил Теро (87-дузпа). Драмата бе пълна в добавеното време, когато Лука Рицо (90+4) след пас на Атенучи донесе трите точки за СПАЛ, който вече е с 4 точки на седмата позиция. Удинезе засега не е спечелил нито точка и заема 16-о място.
 
 
СПАЛ - Удинезе 3:2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки