Каранга прикова вниманието на клубове от три континента

Мидълзбро дава 400 000 паунда за Антов, ЦСКА иска двойно

Каранга прикова вниманието на клубове от три континента

Нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга прикова вниманието на редица чуждестранни отбори след силните си изяви с червената фланелка.

Клубове от три континента - Европа, Южна Америка и Азия, следят внимателно представянето на голмайстора на армейците и ще продължат да го наблюдават и в следващите мачове на ЦСКА.

Бразилецът направи мощен старт на сезона - 7 гола и 2 асистенции в първите 7 кръга от шампионата. Водещият реализатор в Първа лига вкара попаденията си в 5 от двубоите, включително хеттрик при 6:2 над Ботев в Коматево.

Чуждестранните клубове са започнали да го наблюдават още към края на пролетния дял на миналия шампионат, в който Каранга вкара 6 гола в 12 срещи за червените.

Възходящото му представяне от началото на този сезон пък провокира още по-сериозен интерес към него. Изявите му бяха отличени и от водещия тв канал в родината му Globo и от специализирания сайт PlanetaBrazuka.com.

Каранга дойде на "Армията" в началото на 2017 година и бързо пролича, че може да се превърне в основна фигура в състава, което и се случи.

Нападателят водеше подготовката в началото на тази година с второ-дивизионен отбор в родината си. Но само за няколко месеца се превърна в един от актуалните нападатели на Балканския полуостров. Цената на Каранга се е повишила многократно по време на престоя му в ЦСКА, пише „Тема спорт”.

Междувременно пратеници на английския Мидълзбро бяха на „Армията". Причината за идването на британците в България е интерес към талант номер едно на „Армията" Валентни Антов.

От клуба дори са отправили конкретна оферта за централния защитник, а тя е повече от впечатляваща - около 400 000 паунда. Шефовете на „червения" клуб обаче са отхвърлили предложението и искат двойно повече пари - 800 000 паунда, за да продадат детето чудо, пише „Меридиан Мач".

Припомняме, че пратениците на Мидълзбро бяха на трибуните по време на мача с Витоша (Бистрица) (6:1). След това те гледаха и срещи на юношеските формации на „червените". Според запознати предстоят финалните преговори за трансфера на Антов, но е по-вероятно той да бъде отложен за 6 месеца или година.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки