Ферарио Спасов пред Novsport: И аз като Делио Роси обещания няма да давам

Преди две години предпочетох да не влизам в противоречия и си тръгнах

Ферарио Спасов пред Novsport: И аз като Делио Роси обещания няма да давам

След близо две години Ферарио Спасов се завърна начело на Монтана. През ноември 2015-а той хвърли оставка след домакинската загуба на тима с 0:4 от Черно море. Тогава се заговори, че част от играчите са спретнали бойкот на треньора. Днес бившият наставник на Литекс и ЦСКА проведе първа тренировка с Монтана. Задачата пред Феро е да вдигне на крака закъсалия тим, който има две едва две победи и един равен от шест мача във втора лига. Минути преди заниманието Спасов говори специално за читателите на Novsport. 

- Г-н Спасов, завръщате се в Монтана, защо?
- Не взех лесно това решение. Последната година ми беше доста напрегнато. Исках да си дам по-дълга почивка, но тя вече свърши. Не мислих много преди да приема предложението на Монтана. Обстановката в клуба ми е добре позната, а и както знаете аз от работа не се плаша.

 
- Кой ви потърси и какво ви предложи, за да решите все пак да прекъснете почивката си?
- Мишо Мадански ми се обади. С него се познаваме отдавна, работили сме заедно. Другото което натежа е ремонта на стадиона и базата, което означава сериозна перспектива за вбъдеще. И с Румен Панайотов и с кмета г-н Живков съм в добри отношения от предишния ми престой в тима. Обичам да съм част от подобни проекти, въпреки че в момента ситуацията е сложна за овладяване.

 
- При напускането ви на Монтана  преди две години се чу за заговор на част от футболистите срещу вас. Нещо, което вие не отрекохте. 
- Един треньор винаги усеща какви са настроенията в тима и дали разполага с необходимото, за да бъдат постигнати резлутати. Видях, че нещата отиват в другата посока и прецених, че е по-добре аз да си тръгна, отколкото да влизам в противоречия, които няма да донесат добро, нито на отбора, нито на ръководството, нито на мен. Темата е приключена. Сега футболистите са други, предстои ми да се ориентирам в обстановката, защото някой ги познавам, други не. Факт е, че не започнаха добре първенството. Две победи и един равен от шест мача не отговарят на амбициите на Монтана. 

 
- Отново отивате в отбор, където нито сте павил селекцията, нито подготовката, явно такава ви е съдбата.
- Винаги съм казвал, че трябва да има и такива като мен. Вярвам, че и до момента е работено както трябва. Просто някой път нещата се получават, друг път не. Предстои ми тепърва да се ориентирам в обстановката и затова все още съм предпазлив в изказванията си.

 
- Какво се иска от вас като класиране?
- Това е другата ми орисия - в момента, в който се появя някъде към мен се отправят максимални изисквания. След като Делио Роси прояви голяма предпазливост, когато пое Левски, което за мен беше много правилно, и аз не бих си позволил да давам гръмки обещания. Предстои ми работа, а какво ще се случи, ще видим в мачовете. 

 
- Къде изчезнахте след напускането ви на Берое?
- Имаше известно разочарование от това, което се случи в Стара Загора. В крайна сметка преживях го, останаха само положителтелните емоции. Не съм се крил, просто не обичам да приказвам. В България всички са много чувствителни. Винаги съм казвал, че помня само хубавото, където и да съм работил, останалото си остава за моя сметка. А иначе имах повече време за внуците. Дъщерите ми бяха на гости. Все хубави неща, които те карат да "огладнееш" и да искаш да се върнеш в играта. 
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки