Димитър Пенев: Често коментираме играта на ЦСКА с Гриша Ганчев

„Нямаме големи футболисти, които да се котират високо в силните клубове, както бе по мое време”

Димитър Пенев: Често коментираме играта на ЦСКА с Гриша Ганчев

Димитър Пенев беше гост в предаването "Преди обед" по bTV по повод предстоящия шоумач на Христо Стоичков в Стара Загора на 20 септември, а коментира и теми, свързани с ЦСКА и националния отбор.

Пената стигна до студиото на телевизията с... патрулка и без телефон. Той стана жертва на затворените улици в столицата заради провеждащия се щафетен маратон в чест на Съединението. Полицията го докарала до студиото, но телефонът му останал в колата.

"Сега съм почетен президент на ЦСКА, познаваме се от десетки години с Гриша Ганчев. Работил съм в Ловеч две-три години като съветник на него и на треньорите. Виждаме се, често обсъждаме играта на ЦСКА. Особено при неуспехи, тогава най-много коментираме", каза Пенев.

"Само клубен шампион на Европа ме е яд, че не станах като футболист. Близо бяхме, на полуфинал в три мача с Интер през 1967-а. Но отпаднахме", добави Пенев.

"Доста рядко се виждаме със Стоичков, но пък се чуваме по телефона поне един-два пъти месечно. Той поддържа много връзки с приятели от България. Когато си е тук, се виждаме. Очакваме го ден-два преди шоумача в Стара Загора да се прибере. Той е разделил на три подготовката за срещата - емоции, мач и пак емоции", каза още Пената.

"Хубчев го харесвам като човек, като футболист... На този етап е доста трудно в нашата обстановка за който и да е селекционер. Без ЦСКА, Левски, Ботев и Локо Пловдив... В тези отбори, ако няма ядро от български млади футболисти, които да дават играчи за националния, ще е доста тежко. Това е едната страна на монетата. От друга страна, нашите футболисти, като отиват в чужбина, трябва да се доказват и да развиват качествата си, а не да тъпчат на едно място. И третото е, че сме в процес на преход в поколенията. Нямаме големи футболисти, които да се котират високо в силните клубове, както бе по мое време", каза още Пенев.

"Миналия ден минах през стадиона в Мировяне, кръстен на мое име. Не са добре нещата, беше 10 години под аренда, но приключи и после се отказах. Идват много разходите, доста средства вложих там. Но от една година там има една школа", добави Пената.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки