Аталанта се завърна в Европа с класика над Евертън (ВИДЕО+СНИМКИ)

Италианците спечелиха с 3:0 след 26-годишно отсъствие от международната сцена

Аталанта се завърна в Европа с класика над Евертън (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Ще играем атакуващ футбол, защото само така можем да спечелим мача и да забравим за загубата от Тотнъм.”

Това каза Роналд Куман минути преди първия мач на Евертън в груповата фаза на Лига Европа през сезона, който бе загубен с 0:3 от Аталанта в Италия.

Домакините се завърнаха на международната сцена след 26-годишно прекъсване и приеха „карамелите” на стадион „Чита дел Трикольоре”, вместо на своето съоръжение в Бергамо.

Въпреки това обаче феновете на тима създадоха страхотна атмосфера и любимците им ги зарадваха с три безответни попадения още преди почивката.

Първо Андреа Масиело откри резултата с дебютния си гол от почти година насам, засичайки центриране от корнер в 27-ата минута.

Малко преди паузата пък капитанът на италианците Алехандро Гомес удвои с чудесно изпълнение в горния ъгъл за 2:0 в 41-ата минута.

Само три по-късно пък Брайън Кристанте направи преднината на Аталанта класическа и позволи на тима да се оттегли на почивка с комфортен аванс.

През второто полувреме домакините бяха близо до ново попадение, но удар на Андреа Петаня срещна гредата.

В крайна сметка обаче те се поздравиха с напълно заслужен успех, какъвто бе на път да постигне и Лион при визитата си на Аполон Лимасол, но взе само точка след 1:1. 

„Хлапетата” водиха с 1:0 в другия мач от групата до самия край след гол от дузпа на Мемфис Депай в 53-ата минута, но Адриан Сардинеро изравни в последните секунди на двубоя. 

В следващите срещи Евертън е домакин на Аполон, а Аталанта гостува на Лион.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки