„Жълто-черните”: Ботев никога не е влизал в договорки, касаещи спортния резултат

От клуба изразиха своята погнуса от пропита с низост публикация

„Жълто-черните”: Ботев никога не е влизал в договорки, касаещи спортния резултат

ПФК „Ботев” изразява публично своята погнуса от пропитата с низост публикация в Marica.bg, подписана с името на журналиста Юлиан Ангелов, пише официалният клубен сайт на „канарчетата”.

Ето и останалата част от съобщението, без редакторска намеса от Novsport.com:

В страхлив и лицемерен стил в своята сбирщина от изречения авторът набеждава четирима състезатели в симулация на травми, а Клуба – в участие в мачове с предварително известен изход.

ПФК „Ботев” уважава правото на мнение и позиция на медиите и приема критиката, когато тя е обоснована, подплътена с факти и има конструктивен характер. Много пъти сме се въздържали от реакция срещу публикувани в пресата лъжи и спекулации, за да не хабим енергия и време в никому ненужни публични „престрелки”.

В случая обаче ще вземем отношение, тъй като ставаме свидетели на нагла подигравка с труда на цял един спортен клуб и особено с този на състезатели, които в последните няколко месеца донесоха на град Пловдив дългоочаквана радост и представиха достойно България на международната футболна сцена.

Нещо повече – един човек, явно неосъзнаващ отговорността на упражняваната от него професия, си позволява да се гаври със здравето на четирима футболисти. Изумлението ни е безгранично! От страхопочитание към всички травми, които ежедневно връхлитат спортистите по цял свят, ще ограничим отговора си на това грозно твърдение в една единствена дума – СРАМ! СРАМ ЗА ЖУРНАЛИСТИКАТА!

Няколко думи и за недвусмислените намеци за участие на „Ботев” в срещи с предварително известен изход. Нашият Клуб се стреми да поддържа колегиални отношения с всички клубове в българския футбол. Причината за това е, че всички ние сме част от едно цяло. Заедно определяме нивото и оформяме лицето на най-популярния спорт в нашата страна. Длъжни сме да се отнасяме зряло и отговорно към това. 

Никога обаче „Ботев” не е влизал в каквито и да било договорки, касаещи спортния резултат! Така ще бъде и занапред. 

В стилистиката на жалкото съчинение, станало повод за настоящото изявление, ни се иска да попитаме автора на кои правила и етични норми в журналистиката се опря, за да съшие своите арогантни и нелепи внушения. Питаме не „за един приятел”, а от името на цялата „жълто-черна” общественост и отглежданата години наред с честен и почтен труд от редица достойни журналисти аудитория на „Марица”. 

В заключение използваме поредния „изстрел” към „Ботев”, за да призовем всички „жълто-черни” привърженици за единство и доверие. Живеем в динамична информационна среда, която дава възможност за свободен полет в пространството на всякакви лъжи и спекулации. Би било пагубно да обръщаме внимание на всички опити за дестабилизация на Клуба. Най-добрият отговор срещу това е обединението и взаимното доверие. 

Голямата наша цел – завръщането на ст. „Христо Ботев”, ще се осъществи много по-лесно, когато акумулираме енергията си, а не я пилеем във взаимни нападки. Няма ботевист, който да не иска да се завърне в своя дом. На нас се пада отговорността да намерим решение на този проблем и ние работим ежедневно върху него. 

Името на нашия Патрон ни задължава да бъдем единни и да се борим честно и докрай за всяка наша кауза.

От ръководството, спортно-техническия щаб и футболистите на ПФК "Ботев"
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки