ЦСКА тръгва с резервите на поход към Купата

Днес стартират 1/16-финалите на турнира

ЦСКА тръгва с резервите на поход към Купата

ЦСКА гостува на Несебър днес от 16:00 часа в 1/16-финал за Купата на България.

Походът на армейците към трофея ще стартира с резервните им футболисти, пише „Тема спорт”.  

Треньорът Стамен Белчев ще прекрои почти целия състав спрямо успеха над Черно море (1:0) на "Тича”.

Първи мач като титуляри за червените ще запишат двете последни летни попълнения - Александър Барт в центъра на защитата и Раул Лое в средата на терена.

С леки здравословни проблеми след двубоя във Варна са Александър Дюлгеров и Станислав Манолев и двамата може да останат извън групата. На вратата след 2 месеца на пейката се завръща Георги Китанов, който заменя Черниаускас. Като бекове пък ще играят двама от младоците в състава - Стойчо Атанасов отдясно и Александър Георгиев отляво. Те записаха по едно участие като титуляри в Първа лига този сезон и оставиха позитивни впечатления в треньорския щаб.

В атака пък почти сигурно ще настъпи пълна промяна. Като централен нападател се очаква да започне Кевин Кубемба, който бе използван в тази роля в контролите на ЦСКА след стартирането на шампионата. Милчо Ангелов пък ще чака шанс от пейката. По дясното крило ще напада Десподов, отляво ще е Меркадо, а зад нападателя по всяка вероятност ще действа Енрике Рафаел. Основни фигури в състава като Тиаго и Каранга пък ще се появят на терена само ако двубоят се завърже сериозно и резултатът е негативен за ЦСКА.

Съперникът Несебър ще излезе с мисията да запази максимално дълго мрежата си суха. Крайморският тим предпочита да контролира събитията на терена, но срещу армейците, било то и с резервите, трудно ще се надиграват. В състава контузен е единствено нападателят Валентин Йосков, но пред старши треньора Николай Жечев има достатъчно опции. Не е изключено шанс като титуляр да бъде даден и на някой младок под 20 г., като в групата ще има поне 3-4 такива.

Любопитно е да се отбележи, че ЦСКА доста често през новия век започва участието си в същинската фаза за Купата на България срещу втородивизионни отбори. Настоящият случай ще е 10-и от 2000 г. насам. В тях обаче армейците само веднъж са стигали до трофея - през 2015/16 г., когато на 1/16-финал отстраняват Нефтохимик (3:1).

Червените са печелили 8 от 10-те сблъсъка, но нито веднъж с повече от 3 гола разлика. През 2000 г. е единственият път, когато бият след продължения -3:2 над Светкавица.

Отпаданията на ЦСКА са две и те са доста пресни - през 2014 г. Монтана, боден от Ферарио Спасов, шокира с 2:1 армейците след продължения. А през миналия сезон Локо Сф отстрани червените със същия резултат, но в редовното време.

Така горчивите спомени на ЦСКА от двубои с втородивизионни съперници на старта на купата са все още живи и в отбора трябва да имат едно наум за днешния сблъсък.

Мачът Несебър – ЦСКА е днес от 16:00 часа и е пряко в ефира на Диема спорт.

Пълна програма на 1/16-финалите за Купата, както и кои мачове ще бъдат излъчвани пряко по телевизията, вижте тук.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен (ВИДЕО)

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави (ВИДЕО)

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Николай Костов обяви кой ще пази срещу ЦСКА

Вратарят няма право на грешки, допълни треньорът

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки