Сензациите в пресата: Петима са вариантите за наследник на Гонзо

Евертън допусна грешка с Кафу, иска го през януари

Сензациите в пресата: Петима са вариантите за наследник на Гонзо
"Тема Спорт": Петима са вариантите за наследник на Гонзо
 
Петима са вариантите за нов треньор на Черно море. Основните два са Емануил Луканов и Илиан Илиев. Първият отлично познава обстановката не само в отбора, но и в клуба. Вторият, който е бивш играч на варненци, в момента е начело на Верея. Той обаче не е доволен от организацията в старозагорския клуб и обяви, че може и да напусне "Трейс Арена". Очаква се развръзка да има след мача на Черно море с Етър.
 
Освен това веднага се завъртяха имената на трима наставници, които в момента са без работа. Това са Николай Костов, който през миналия сезон се раздели с Ботев Пловдив, освободеният от Лудогорец преди около месец Георги Дерменджиев, както и Стойчо Стоев - за последно той води Левски през пролетта на 2016 година.
 
"Тема Спорт": Иванков започна стаж на „Герена"
 
Бившият вратар на Левски и член на Управителния съвет на клуба Димитър Ивайков започна стаж на "Герена". Любимецът на сектор Б кара курсове за треньор и това е причината в последните дни да посещава тренировките на сините. Той следи изкъсо работата както на старшията Делио Роси, така и на Доменико Ботичела, който отговаря за подготовката на вратарите в първия отбор.
 
Димитър Иванков е роден на 30 октомври 1975 година, юноша на клуба е. За сините пази от сезон 1996/97 до 2004/05 включително. За този период изиграва 275 мача, в които вкарва 24 гола. Освен това бившият национал (64 срещи за България) е носил екипите на турските Кайзе-риспор и Бурсаспор, както и на кипърския Анортозис.
 
 
"Тема Спорт": Пената плесна през ръцете натрапниците
 
"Хубаво е, че нови фирми разбират, че ЦСКА е номер едно и искат да си партнират с нас", заяви почетният президент на клуба Димитър Пенев по време на подписването на договора с новия спонсор - марката за кафе "Баристо".
 
Пената коментира в типичния си стил въпроса с емблемата. Стратега от Мировяне беше категоричен, че го учудват претенциите на други дружества към марката.
 
"И без емблемата сме играли и пак сме били номер едно. Дай боже сега да сме три пъти номер едно с тази. Какви претенции имат за нея, аз просто се учудвам?! Те мен ме срещат и не ме поздравяват тези, които искат емблемата. Те не знаят с каква емблема са и къде са регистрирани! Сигурно на "Драган Цанков" са осми или пети... Там има много регистрации", заяви Пенев, визирайки клуб от Трета лига с огромни претенции.
 
"Нашият клуб е с история, която е известна в целия свят. Радостно е, че всеки ден фирми се предлагат пред нас, защото те знаят, че ЦСКА е българската футболна марка номер едно в Европа... ЦСКА го знаят и в Бразилия. Популярен е в целия свят", заяви още Пената.
 
"Тема Спорт": Нова революция позволява на Везенков да играе за България
 
Александър Везенкоб и Дий Бост ще могат да играят за България 8 световните квалификации. Двамата няма да бъдат спрени от клубните си ръководители, съответно Барселона и Жалгирис. До този развой ще се стигне, ако международната централа ФИБА приеме революционното предложение на Евролигата. От комерсиалния турнир излязоха с изненадващ ход, който може да позволи на звездите ни, както и на останалите баскетболисти от най-силните клубове 8 Европа и дори НБА, да представляват националните си тимове.
 
Става въпрос за най-елементарна промяна на календара. Експертите в Евролигата са изчислили, че играчите могат да останат в клубовете си от началото на септември, когато започва подготовката им, до средата на юни, когато приключват местните първенства и плейофите. Така през втората половина на месеца баскетболистите ще са на разположение на родините си за две седмици подготовка, след което през юли ще играят квалификационни турнири за световното първенство в Китай през 2019. По този начин те ще получат целия август като възможност да починат от тежкия сезон.
 
Въпросното предложение е изпратено от Евролигата до ФИБА и сега се очаква ответната реакция. Ако то бъде прието, срещите от световните квалификации през ноември и през февруари ще бъдат преместени. Решението трябва да бъде взето до края на месеца. Ако централата не го одобри, тогава почти сигурно Везенков и Бост няма да играят за България на 24 ноември срещу Финландия в Ботевград и на 27-и срещу Исландия в Рейкявик.
 
 
"Меридиан мач": Евертън допусна грешка с Кафу, иска го през януари
 
Френското издание „Екип“ разкри, че Евертън ще опита да привлече нападателя на Бордо Джо-натан Кафу през януари. Според авторитетната медия, на „Гудисън Парк“ съжаляват, че не са купили футболиста от Лудогорец, а са допуснали грешка с взимането на Сандро Рамирес, който явно има трудности с адаптацията към английския футбол. Евертън загуби последните си 4 мача с голова разлика 0-12 преди да бие Съндърланд 3:0 за Купата на лигата. Това е накарало мениджъра на клуба Роналд Куман да направи нов опит да вземе Кафу, което от своя страна ще докара сериозни приходи и на Лудогорец, които ще вземат голям процент при следваща продажба на бразилския техни-чар. Според „Екип“ обаче от Бордо няма да се разделят с Кафу, защото имат дългосрочни планове за него и го гласят за заместник на своята звезда Малком, който е оценен на 50 млн. евро.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки