УНИКАЛНА ДРАМА: Волейболистките с втора победа на европейското! (ВИДЕО)

Момичетата ни ще продължат напред в турнира

УНИКАЛНА ДРАМА: Волейболистките с втора победа на европейското! (ВИДЕО)

 Страхотни обрати и емоции на двата полюса предложи втората среща на волейнационалките ни в група „С” на европейското първенство в Азербайджан и Грузия срещу тима на Турция .

 

Двубоят завърши 3:2 (25:17, 10:25, 25:16, 20:25, 20:18).

 
Момичетата на Иван Сеферинов играеха на приливи и отливи в отделните геймове. Те започнаха малко по-плахо в първия и позволиха на съперничките си да поведат със страховитата разлика 5:11. Постепенно обаче нашите набраха скорост и до второто техническо прекъсване успяха да поведат в резултата 16:15.
 
 
От тук до края на гейма нашите продължиха да държат инициативата и поведоха в резултата с 1:0. Във втората част обаче националките ни бяха неузнаваеми. В първите минути те бяха равностойни на туркините, но след това започнаха да нижат грешки на посрещане и в атака и едва стигнаха до двуцифрен резултат, позволявайки на съперничките си да изравнят – 1:1.
 
В третата част като чели нашите се събудиха и още в началото поеха инициативата, като не допуснаха нито изненада до края. В една от почивките дори домакините надъхаха българките с народната песен „Бяла роза”, което още повече повдигна настроението в щаба ни и отново поведохме в резултата 2:1.
 
За жалост в 4-ия гейм позволихме на туркините да се върнат в мача. Момичетата на Иван Сеферинов бяха равностойни до първото техническо прекъсване, което дойде при 7:8 за Турция, но след това играта им значително отслабна и отново се заредиха грешки в атака и при посрещане. Това даде шанс на южните ни съседки да изравнят за 2:2.
 
 
В тайбрека драмата бе пълна, но туркините успяваха да са водещи през цялото време, макар и с по 1-2 точка разлика и дори първи стигнаха до мачбол при 13:14. Волейболистките ни обаче отразиха заплахата и успяха на свой ред да стигнат до 3 мачбола, които не бяха успешни. Последваха силни минути за Турция, които също имаха шанс да спечелят мача, но при 4-ия мачбол за нас, българките триумфираха в срещата.
 
Най-полезна за тима ни бе Добриана Рабаджиева с 19 точки (4 аса, 1 блок, 41% ефективност в атака и 50% перфектно посрещане), а капитанката Елица Василева добави още 17 точки (2 блока, 1 ас, 32% ефективност в атака и 44% перфектно посрещане) за успеха. За туркините Еда Ердем и Полен Услюпехливан реализираха съответно 16 и 15 точки. 
 
Така с две победи от 2 мача в група "С" на шампионат и актив от 4 т. България заема второто място в класирането и със сигурност продължава напред в надпреварата. Момичетата и треньора Иван Сеферинов изпълниха първата си цел, а именно излизане от групата.  
 
Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки