Еуфория във Велико Търново, чакат 10 000 на Етър - ЦСКА

"Червените" щурмуват и крепостта на "болярите"

Еуфория във Велико Търново, чакат 10 000 на Етър - ЦСКА

Етър посреща днес от 14:45 часа край крепостта "Царевец" лидера в елита ЦСКА.

Червената машина, която е в серия от 8 поредни победи в първенството, ще опита да спечели и във Велико Търново.

Домакините обаче също се заканиха на съперника.

Новакът в елита се оформи като един от костеливите орехи в шампионата и с помощта на опитните си бойци ще опита да сложи прът в колелата на ЦСКА.

Етър излиза на първо място с цел да вземе поне точка, но на "Ивайло" тайно се надяват на победа...

Трябва да се отчете, че болярите играят успешно у дома срещу днешния си съперник. В исторически план те са посрещали червените 25 пъти, като имат 6 победи, а равенствата са 10.

Тоест виолетовите са загубили едва 36% от домакинствата си на ЦСКА. Червените не вкарват лесно в гостуванията, като имат 37 попадения в 25-те срещи.

Треньорът на болярите Станислав Генчев отново ще се върне към схемата с 3-ма бранители, като това ще са Пехливанов, Скерлев и Веселин Минев.

Домакините може и да нямат много опции на пейката заради травмата на Венци Василев, но едва ли ще изневерят на постройката, която налагат през този сезон.

В по-предни позиции пък се очаква Вълчанов да стартира за сметка на Руменов, който бе привлечен от ЦСКА през лятото. Двамата преотстъпени от "Армията" в Етър - Пламен Гълъбов и Никола Колев, нямат право да играят. Колев освен това е и контузен.

Виолетовите ще наблегнат много на действията в дефанзивен план, пише "Тема спорт". Тимът ще разчита на контраатаки, както и на центрирания към мощния си таран Бадара.

Сенегалецът е добър при играта с глава. Етър едва ли ще тръгне да се надиграва с ЦСКА, но ще насити средата на терена и ще опита да парира разигравани-ята на червените чрез по-агресивни действия. Подобно на ЦСКА и Етър е отбор, който обича да държи топката и в почти всеки мач притежава кълбото повече от съперника.

Търновци разполагат с куп опитни футболисти, които са играли много подобни мачове. На "Ивайло" изявите на Етър са колебливи - победи Пирин (2:1), завърши наравно с Ботев Пд (1:1) и падна от Берое (1:2). Трябва да се отбележи, че във всяка от тези срещи по веднъж се разписа нападателят Бадара и сега пак ще се разчита много на него.

Армейците пък пристигат с най-доброто във Велико Търново. Единствено Стойчо Атанасов отпадна от групата заради прекарано вирусно заболяване. Около стартовия състав има само една дилема, свързана с лявото крило, където ще се избира между Меркадо и Кулма. Еквадорецът е с по-големи шансове да стартира.

Червените пак ще разчитат на доминация чрез множество атаки, физическа мощ и разнообразие в предни позиции. Тимът става все по-опасен и при статичните положения. Португалецът Тиаго вече демонстрира, че умее не само да центрира добре, но и да шутира директно от фаулове.

Ключово за ЦСКА може да се окаже реализирането на поне един гол преди почивката. От началото на сезона армейците имат 12 такива попадения, но в последните си две срещи не успяха да вкарат през първата част - с Дунав и преди това с Черно море. Трябва да се отбележи още, че ЦСКА е безпогрешен извън столицата този сезон.

Двубоят предизвика много сериозен зрителски интерес, като на "Ивайло" се очакват близо 10 000 зрители.

Мачът Етър - ЦСКА е пряко в ефира на Диема спорт, а Novsport.com ще го проследи на живо посредством чат-коментар на всички интересни моменти.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки