Сензациите в пресата: ЦСКА иска холандец от САЩ, Левски се оглежда за нападател

Запорираха Сектор А на „Лазур”, Черно море ще разчита на корнери срещу „сините” и още…

Сензациите в пресата: ЦСКА иска холандец от САЩ, Левски се оглежда за нападател

Сензациите в пресата днес, събота, 30.09.2017 година:

„Меридиан мач”: ЦСКА иска холандец от САЩ

Лидерът във временното класиране ЦСКА-София ще се опита да привлече през зимата 27-годишният холандски футболист Роланд Алберг. В момента той играе в американския Филаделфия Юниън, а информацията за интереса на тима от Борисовата градина към него идва от местния журналист Кристиан Дайър. Алберг играе на поста офанзивен полузащитнник. Роден е Хоорн и е юноша на АЗ Алкмаар.  Първият му професионален договор е с Екселсиор, откъдето е изгонен след 18 месеца със скандал. Твърди се, че той е наплюл фен на собствения си отбор. Алберг е играл в турския Елазъгспорт и холандския Адо Ден Хааг, а от 2016 година е част от Филаделфия. Интерес към него от Европа не е липсвал, но офертите са били отхвърлени. Договорът му изтича след четири месеца и тогава той може да премине в ЦСКА-София като свободен агент, каквото е и желанието на “червените”.

„Тема спорт”: Сините се оглеждат за още един нападател

Ръководството на Левски вече усилено работи по зимната селекция. Сред задачите на скаутите на клуба е да набележат и класен централен нападател. В момента сините имат за този пост румънеца Серджиу Буш и конгоанеца Жуниор Мапуку. Извън първия отбор пък е нигериецът Бабатунде Аденижи. Първите двама обаче са доста колебливи от началото на сезона. Италианският треньор Делио Роси ги върти - когато единият започне като титуляр, другият го заменя в хода на срещата. До момента двамата не са били заедно на терена. Мапуку е този, който има повече голове. Конгоанецът се е разписал 4 пъти в десетте шампионатни двубоя. Головете му обаче паднаха само в две срещи - той реализира хеттрик при 3:0 над Пирин в Благоевград, а след това вкара Веднъж при 4:0 над Славия. За 439 минути на игрището се разписва средно по един път на почти 110 минути. Най-сериозните забележки на Делио Роси към Жуниор са свързани с това, че той не полага достатъчно усилия в дефанзивен план. Това е най-голямата слабост В играта му. Коефициентът на полезно действие на Серджиу Буш е по-нисък. Румънецът също участва във всичките 10 срещи за първенството до момента, но не бе в игра 540 минути. В тях той огорчи съперниците 3 пъти - разписа се по веднъж при 2:0 над Витоша Бистрица, 2:0 над Дунав и 4:0 над Славия. Серджиу вкарва средно по един път на 180 минути (3 часа). Буш е доста по-комбинативен от Мапуку, но пък за сметка на това е точен по-рядко. До момента и двамата тарани на Левски се отличават с непостоянство. В последните мачове те трудно се озовават на стрелкови позиции. И това никак не се харесва на Делио Роси. Буш и Мапуку не са се разписвали в предишните 4 мача на отбора - 3 за първенство и 1 за Купата на България. Това е и причината Левски сериозно да започне да се оглежда за взимането на още един централен нападател.

„Меридиан мач”: „Моряците" ще разчитат на корнери срещу Левски

Треньорът Емануел Луканов наблегна на тактико-техническите прийоми и заучените комбинации пред противниковата врата в работата си за мача срещу Левски. В края на заниманието вчера капитанът Георги Илиев в продължение на 15 минути изпълняваше корнер сред корнер, а футболистите бяха разделени на защитници и нападатели. Бранителите трябваше да покажат добри защитни умения и да се противопоставят на нападателите , а нападателите да демонстрират головия си нюх пред противниковата врата. „Тренирахме усърдно през седмицата и сме готови да заличим негативното представяне от последните няколко срещи. Всички осъзнаваме не само важността на предстоящия, двубой, но и важността на останалите две срещи до края на първото завъртане в първенството срещу Лудогорец и Локо (Пд). Мисля, че настроението в отбора е добро, събрахме добри футболисти през този сезон, които трябва да го докажат на терена в следващите мачове", лаконичен бе Луканов.

„Меридиан мач”: Запорираха Сектор А на „Лазур”

Община Бургас е запорирала Сектор А на стадион “Лазур” заради натрупани дългове към местната хазна за данък сгради и такса смет от страна на дружеството, което е собственик на съоръжението. Сумата, която “Спортс пропърти мениджмънт” дължи е в размер на 600 000 лева.  Все още не е ясно какво следва. Дружеството е акционер с 50 процента в ПСФК Черноморец, а останалата половина от дяловете са на общината. В последните години собственикът на “Спортс пропърти мениджмънт” Митко Събев не може да намери общ език с кмета Димитър Николов.  Събев не иска да плаща тези 600 000 лева, защото има вземания като кредитор на ПСФК Черноморец. Споровете се точат вече три години, а бургаският футбол е стигнал до незапомнени дълбини.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки