Локо (София) без стадион до края на годината

Ремонтите още се бавят, тимът може да играе в "Надежда" чак напролет

Локо (София) без стадион до края на годината

Локомотив София е под уг­розата да не играе и тази есен на собствения си стадион в "Надежда", информира "Тема Спорт". Новината бе потвър­дена от изпълнителния дирек­тор на железничарите Георги Марков.

Както е известно, собстве­никът на „червено-черните” Ни­колай Гигов обяви преди стар­та на шампионата, че от­борът ще се върне у дома за третия кръг, когато приема Ботев Враца, но това няма да се случи и мачът пак ще е в "Овча купел".

Притеснителното е, че ремонтите на съоръжението в "Надежда" все още не са започнали, а и няма яснота кога въ­обще ще стартират.

"Надяваме се да се върнем на собствения си стадион, но не зависи от нас. До Нова го­дина не знам дали ще успеем да играем домакинските си мачове на стадион "Локомо­тив". Всичко зависи от финан­си. В момента г-н Гигов движи процедури. Другата седмица трябва да стане ясно кога ще започнат ремонтните дей­ности. Има много неща, кои­то ще трябва да се оправят. Все пак от 30 години нищо не е пипано по стадиона. Най-важното на този етап е да се сменят част от въжетата и да се направи хидроизолация. Трябва да се направи нова разливка на бетона на козирката, тъй като старият се рони. Правим всичко възможно да започнат ремонтните дейнос­ти. Ние също искаме да игра­ем на собствения си стадион, но не е толкова лесно", споде­ли Георги Марков.

Той добави още, че очаква „железничарите” да спечелят в Перник.

"Отиваме да покажем най-доброто, на което сме способ­ни. 15 години бием там, но в пос­ледните не можем да спечелим и у дома", завърши изпълнителни­ят директор на Локо (София).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки