БЛЕСТЯЩ ГРИШО! Българинът размаза Дел Потро и е на 1/4-финал в Пекин (ВИДЕО+СНИМКИ)

Хасковлията чака Батиста Агут след 2:0 сета над аржентинеца

БЛЕСТЯЩ ГРИШО! Българинът размаза Дел Потро и е на 1/4-финал в Пекин (ВИДЕО+СНИМКИ)

Григор Димитров достигна четвъртфиналите на АТР 500 турнира в Пекин!

Това стана факт, след като хасковлията победи със 7:6, 7:5 бившия шампион от US Open Хуан Мартин дел Потро след около два часа на корта.

Успехът е втори от седем мача за Гришо срещу аржентинеца.

В следващата фаза българинът ще играе с Роберто Баутиста Агут от Испания. Мачът е в петък.

Първият сет бе много драматичен, а Григор показа характер.

Хасковлията изостана с пробив още след откриващия гейм, но го върна за 3:3. 

Първоначално родният тенисист търсеше бекхенда на съперника от начален удар, но грешките му и от подаване, и от основната линия, бяха доста в първия сет,  което Дел Потро използва с ранен пробив.

Впоследствие обаче Григор върна брейка и за разлика от съперника си, не позволи напрежението да се отрази негативно на представянето му на корта - както аржентинецът направи в тайбрека в първия сет и след седмия гейм във втория, когато Дел Потро водеше комфортно с 5:2.

С четири грешки от форхенд аржентинецът обаче позволи на Григор да върне пробива.

Постепенно българинът усети, че инициативата вече е в негови ръце, за да се възползва по най-добрия начин, сменяйки и тактически подбора на ударите си - вече не само сервисът бе насочен към форхенда на Дел Потро, но и бекхенд-слайсите от основната линия по време на дългите разигравания.

Той има да защитава 300 точки от турнира, защото игра и загуби финала от Анди Мъри миналата година, като ако успее и сега да стигне до битка за трофея, ще запази осмото място в световната ранглиста.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки