Търсим първа победа като гости от 28 месеца

Хубчев гласи Краев за титуляр, няма да пипа защитата

Търсим първа победа като гости от 28 месеца

България гостува днес на Люксембург в последен мач от квалификациите за Мондиал 2018.

Трикольорите са твърдо на четвъртото място, каквито бяха и първоначалните очаквания.

Нашите остават зад Франция, Швеция и Холандия и с горчивината от още един пропуснат голям форум - вече седми поред.

Визитата във Великото херцогство е добра възможност както за първа победа като гост в този цикъл, така и за някои експерименти и появата на нови лица в състава.

Дотук България загуби и четирите си гостувания - от Франция (1:4), Швеция (0:3), Беларус (1:2) и Холандия (1:3).

За последно нашите спечелиха навън в квалификация преди цели 28 месеца - 1:0 срещу Малта на 12 юни 2015-а. Голът вкара Ивелин Попов, който днес се завръща в състава след изтърпяно наказание.

Именно слабата ни игра навън бе основната причина да не успеем и в тези пресявки. А без победа като гост няма как да мислим за участие на бараж или пък класиране.

Само 3 вкарани и цели 12 допуснати гола в четирите гостувания дотук в тези квалификации е твърде малко. Именно липсата на постоянство е основният проблем, с който Петър Хубчев и щабът му трябва да се справят. Минат ли границата, лъвовете ни сякаш стават малки мишлета, които чакат само капанът да щракне, без особено да се съпротивляват. В повечето случаи дори не е нужна и стръв, за да клъвнем.

Така че днешният сблъсък е отлична възможност да направим първата крачка към промяната на това статукво. Все пак Люксембург си остава сред най-слабите отбори на континента въпреки моментните му проблясъци - 0:0 с Франция като гост и трите гола, които ни вкара на "Васил Левски" в началото на кампанията. Но оттогава при трикольорите се промениха доста неща.

Промени обаче няма да видим днес в ариергарда. Почти сигурно селекционерът Петър Хубчев ще заложи на дефанзивния вал от мача с франция. Причината е контузията на Божидар Чорбаджийски, който бе гласен за заместник на Божиков. Така последният пак ще си партнира с Бодуров, а в зоната на крайните защитници ще са Страхил Попов и Петър Занев, пише "Тема спорт".

В средата на терена се завръща наказаният Ивайло Чочев. Той ще смени друг санкциониран - Георги Костадинов, и ще оформи тандем със Симеон Славчев. Известни дилеми Хубчев ще има за атаката. Очаква се атакуващият халф на датския Мидтиланд Божидар Краев да започне като титуляр и да действа на лявото крило.

Бившият футболист на Левски се появи като смяна в мача с Франция в 48-ата минута на мястото на Андрей Гълъбинов. Нападателят на Дженоа не се представи на ниво и ще остане на пейката.

Там ще седне и друг титуляр от срещата с петлите - Тодор Неделев. Това означава, че Станислав Манолев ще се върне на познатата си позиция на дясното крило. Атаката ще се води от Спас Делев, а зад него ще е Ивелин Попов. Хубчев ще предпочете Делев най-вече заради бързината му.

Всички в тима са амбицирани за първа победа като гост от 28 месеца насам и още след двубоя с Франция мнението на играчите бе, че трите точки са задължителни, за да бъде затвърдено доброто представяне в квалификациите. И още от Люксембург да започнем да правим своите първи крачки по пътя към Евро 2020. Да видим...

Мачът Люксембург - България стартира в 21:45 часа и е пряко в ефира на БНТ 1 и БНТ HD.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки