Лудогорец с рекордно класиране в Европа

Победата над Брага позволи на България да се придвижи две места напред в ранглистата

Лудогорец с рекордно класиране в Европа

Лудогорец не само постигна историческа първа победа за български клубен тим в Португалия, но записа и върхово класиране в ранглистата на УЕФА. След успеха с 2:0 над Брага в мач от груповата фаза на Лига Европа снощи, "орлите" вече заемат 38-о място. Активът на шампионите ни е впечатляващ - 35,000 точки, което ще позволи догодина отборът да бъде поставен във всички предварителни кръгове (независимо за кой от двата турнира ще се класира).

С успеха в Брага Лудогорец задмина отбори като Лацио, ЦСКА (Москва) и Спарта (Прага). По този начин българският шампион заема четвърто място сред отборите от Източна Европа, като преди него по коефициент са само украинските Шахтьор (Донецк) и Динамо (Киев) и Зенит (Санкт Петербург). От Балканите пред Лудогорец са само Олимпиакос и Бешикташ.

Лидер в клубната ранглиста на УЕФА е Реал (Мадрид) със 139,000 точки, следван от Атлетико (Мадрид) 118,000, Барселона 117,000 и други. Челната десетка се допълва от Байерн, Ювентус, ПСЖ, Севиля, Манчестър Сити, Борусия (Дортмунд) и Бенфика.

Победата снощи донесе и 0,500 точки към актива на България и това позволи на страната ни да се изкачи с две позиции напред. В момента заемаме 24-о място с актив от 18,625 точки. След снощния успех България задмина Беларус и Шотландия и вече е съвсем близо зад Азербайджан и Швеция. При още добри изяви на Лудогорец не е изключено страната ни да влезе в Топ 20 в края на сезона, което ще е отлична новина за всичките ни клубове. Това ще означава, че със сигурност догодина няма да се наложи участие още в първия предварителен кръг.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки