Яблонски: Искам резултатът от дебюта ми срещу ЦСКА да се повтори

„Като цяло нивото на футбола в България и Чехия е добро”

Яблонски: Искам резултатът от дебюта ми срещу ЦСКА да се повтори

Централният защитник на Левски Давид Яблонски сподели очакванията си за сблъсъка с ЦСКА пред телевизия Bulgaria on Air. Превърналият се в голмайстор за сините чех (има 5 гола в Първа лига) се надява да се повтори дербито, в което той дебютира с гол, а Левски спечели с 2:1.

Давид, в какво настроение си преди дербито с ЦСКА? Готов ли си за поредното предизвикателство със синята фланелка?

- Мисля, че всички сме добре подготвени. Тренирахме усърдно през последните 4-5 дни. Имахме и малко почивка след последния ни двубой с Етър. Като цяло смятам, че работим успешно и сме готови за мача с ЦСКА.

Имаше ли нещо по-различно в тренировките за тази среща?
- Имаше малки промени, но не бих казал, че се различаваха значително от останалите. Всички 8 отбора се раздадохме в тях, работихме усърдно и се надявам, че треньорът ще бъде доволен от нас по време на мача.

Левски показва различно лице под ръководството на Делио Роси - отборът много рядко получава голове, а ти се превърна в негов голмайстор. Това радва ли те?
- Радвам се, че дойде новият треньор и определено има промяна. Вижда се и в самите тренировки, и в мачовете. Всички работим здраво и това си проличава в срещите. Хубаво е, че не допускаме голове, а когато не успяваме да бъдем по-резултатни, се радвам, че мога да помогна на отбора, като реализирам попадения. Всичко това ме прави щастлив.

Искаш ли да ти обещаят нападателите в Левски, че ако имаш повече голове от тях в края на сезона, трябва да ти подарят нещо?
- Това е ваша идея и не е лошо да им я споделя (смее се). Моята първа задача е да предотвратявам головете, а ако успея и да вкарам - това е само в полза на отбора.

Дебютният ти гол за Левски е точно срещу ЦСКА. Вярваш ли, че отново ще победите червените? Доколко ще разчитате на феновете, които ще дойдат на стадиона?
- Спомням си много добре този мач и ми се иска резултатът от него да се повтори. Тогава всичко завърши прекрасно за нас. Що се отнася до феновете, си мисля, че отново ще бъдат фантастични и ще ни дадат пълната си подкрепа.

Усещаш ли любовта на привържениците? Как се чувстваш в България?
- Чувствам се добре тук. феновете се държат страхотно с нас и от мач на мач става все по-хубаво. Ако нещата продължават да се развиват така благоприятно за Левски, аз ще бъда още по-щастлив.

Как ти се струва нивото на футбола в България? Можеш ли да направиш паралел с твоята родина?
- Мога да кажа, че и в Чехия има няколко силни отбора в първенството и се получават интригуващи мачове между тях. Останалите са на малко по-ниско ниво, но са равностойни. По мое мнение класата в България и Чехия е идентична. Тук също има няколко силни тима и мачовете между тях са с голям заряд, а останалите клубове са на едно и също ниво, макар и малко по-слаби. Като цяло нивото на футбола и в двете държави е добро.

Какво ти липсва тук от Чехия?
- Труден въпрос. Може би храната. Има малки разлики между двете кухни. У нас е малко по-различна и това ми липсва в известна степен.

Няма как да не те попитаме за станалите "известни" твои бутонки (б.р. - срещу Дунав вкара със скъсана обувка). С тях ли ще играеш срещу ЦСКА?
- Трябва да си призная, че си поръчах два нови чифта и старите ги оставих настрана. Вече няма да ги използвам.

Суеверен ли си?
- Не мога да кажа, че съм много суеверен, но си имам свой ритуал за мачовете. Преди да изляза на терена, целувам фланелката си.

Докъде се простират мечтите ти с Левски? Какво искаш да постигнеш?
- Моите мечти с Левски са свързани с най-големите неща, които можем да постигнем - да станем шампиони и да израстваме още повече нагоре. Ще бъда много щастлив, ако спечелим първенството.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки