Сензациите в пресата: Лациали надъхаха Роси, той не бил Царя на дербитата

Всички погледи са насочени към Обертан и Каранга, крути мерки за сигурност заради мач №1 на България и още...

Сензациите в пресата: Лациали надъхаха Роси, той не бил Царя на дербитата

Сензациите в пресата днес, събота, 21.10.2017 година:

„Меридиан мач”: Делио Роси не бил Царя на дербитата 

Делио Роси налага италиански стил на „Герена". Под негово ръководство „сините" играят много дефанзивно и търсят победа с по 1:0, което принципно не отговаря на стила на отбора, граден дълги години. Днес Роси за първи път ще води отбора в родно дерби, а с налагания от него стил обикновено се печелят именно подобни мачове. Статистиката сочи, че по време на престоя си в Италия, където Делио е бил начело на доста елитни отбори, той не може в никакъв случай да се нарече Царя на дербитата. 

„Стандарт”: Крути мерки за сигурност за дербито

Сериозни мерки за сигурност ще има преди, по време и след сблъсъка между "Левски" и "ЦСКА-София". От МВР напомнят на гражданите, които ще посетят мача да спазват нормите на поведение и да се съобразяват с останалите хора по улиците и на стадиона. "Припомняме забранените за носене предмети: огнестрелно оръжие; пиротехнически изделия; ножове; палки; боксове; чадъри; бутилки, в това число и парфюми", информират от ведомството. Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, които ще следят за опазване на реда на територията на стадиона.

„Тема спорт”: Лациали надъхаха Роси за дербито
Фенове на Лацио надъхаха Делио Роси за днешния сблъсък с ЦСКА по време на вчерашната тренировка на Левски. Италианецът бе бурно аплодиран при появата си на официалния терен на стадион "Георги Аспарухов". Десетки негови сънародници ще бъдат в сектор Б по време на дербито с червените. Както е известно, агитките на Левски и тази на римския клуб са в приятелски отношения. Роси пък е помнен с добро от лациалите. През 2009 година той спечели Купата на Италия с небесносините. Днес италианският специалист ще дебютира в Мач №1 на България, но познава добре тръпката от подобни двубои - водил е 8 пъти Лацио в римското дерби с Рома. В тях той е постигнал 3 победи и 2 равенства, загубил е 3 срещи, при голова разлика 13-11 полза на тима му.

„Стандарт”: Всички погледи към Обертан и Каранга

Феновете на "Левски" и "ЦСКА-София" са в приповдигнато настроение в дните преди сблъсъка на стадион "Васил Левски". Символичните домакините в синьо таят надежди, че голямата звезда на отбора Габриел Обертан ще ги доведе до бурна радост, френският техничар е огромна заплаха за защитата на "ЦСКА-София", тъй като трудно може да бъде опазен. Експлозивен, маневрен и изключително бърз с топката в краката, Обертан във всеки един момент може да накаже съперника. Голяма част от "сините" фенове пък смятат, че очерталия се като голмайстор -защитника Давид Яблонски отново ще опъне мрежата зад вратаря на "армейците". При публиката на "ЦСКА-София" няма големи дилеми около това кой ще вкара на "сините". Това определено е Фернандо Каранга, който е и лидер при голмайсторите в шампионата. Той пропусна да се разпише при домакинството на "Пирин", но "червените" фенове са убедени, че днес няма да сбърка.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки