Грандиозен провал на Ман Юнайтед, Сити дръпна с 5 точки

Първа победа на Хъдърсфийлд над този съперник от половин век

Грандиозен провал на Ман Юнайтед, Сити дръпна с 5 точки
Манчестър Юнайтед претърпя изненадващо поражение при гостуването си на Хъдърсфийлд  с 1:2 в мач от 9-ия кръг на Висшата лига.
 
"Червените дяволи" играха много слабо в защита и не създадоха достатъчно в нападение, за да компенсират. "Териерите" водиха с 2:0 на полувремето и с много добра игра в защита успяха да задържат резултата в своя полза до края на мача.
 
Резултатът беше открит от Аарън Мой в 28-та минута. Хуан Мата изгуби топката в центъра на терена и голмайсторът напредна с нея в крака. След това Мой направи допълнение на избита топка от Давид Де Хея, за да открие.
 
Новаците стигнаха до втори гол в 33-та минута. Вратарят Льосл прати топка напред и тя беше пропусната от Виктор Линдельоф. Лорент Депортър се възползва и отбеляза. Шведският бранител влезе по неволя на терена заради контузия на Фил Джоунс.
 
 
Юнайтед продължи да играе слабо и през второто полувреме. Едно от най-добрите положения се откри пред Андер Ерера, който стреля с глава, но датският страж на домакините спаси. Все пак резервата Маркъс Рашфорд вкара в 78-та минута. Лукаку центрира от тъча, за да асистира на колегата си.
 
Поражението оставя Манчестър Юнайтед на втора позиция на 5 точки от Манчестър Сити. Хъдърсфийлд се изкачи до 10-то място с 12 точки.
 
 
 
Манчестър Сити не сгреши при домакинството си на Бърнли - победа с 3:0. Точни за "гражданите" бяха Серхио Агуеро от дузпа в 30-та минута, Николас Отаменди в 73-та и Лерой Сане в 75-та.
 
В другите срещи от деня:
 
Нюкасъл - Кристъл Палас 1:0
1:0 Мерино (86')
 
Стоук - Борнемут 1:2
0:1 Сърман (16')
0:2 Станислас от дузпа (18')
1:2 Диуф (63')
 
Суонси - Лестър 1:2
0:1 Фернандес автогол (25')
0:2 Оказаки (49')
1:2 Моусън (56')
 
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки