Сензациите в пресата: ЦСКА с лагер в Албена за Лудогорец

Берое започва преговори с Като, Черно море Тича вади 50 бона, за да картотекира новите

Сензациите в пресата: ЦСКА с лагер в Албена за Лудогорец
Вижте най-интересното от българския печат за днес, 3 ноември:
 
„Тема спорт”: Червените с лагер в Албена
ЦСКА избра изненадваща дестинация за лагер преди двубоя с Лудогорец. Армейците са на хотел в Албена, като курортът е на 130 километра от Разград. Другите варианти пред отбора са били да отседнат в Шумен (на 45 км) или Русе (на 60 км), но в крайна сметка са се спрели на лагер край морето. Основната причина са добрите хотелски условия в Албена, както и отличното състояние на терените там. Армейците бяха отседнали на същото място преди гостуването си на Черно море в елита през септември (1:0). ЦСКА обикновено изкарваше лагер в Шумен преди сблъсъците с Лудогорец. Отборът ще тренира днес и утре в Албена, а за Разград ще пътува в деня на мача. Двубоят с Лудогорец е с начален час 18:00 и ще се предава пряко по Диема спорт. 
 
„Тема спорт”: От Левски ще преглеждат някои от новите в чужбина
Новите попълнения на Левски ще бъдат подлагани на медицински тестове в чужбина. Покрай ситуацията от последните седмици с Нелуц Рошу сините смятат, че е по-добре да харчат пари за прегледи, отколкото да си имат проблеми след това. Румънският футболист непрекъснато чувства болки и може да се окаже, че е имал хронична контузия още преди да премине на „Герена". Това лято сините върнаха две от набелязаните нови попълнения заради медицински проблеми. А сърбинът Стефанович бе пратен на прегледи в Мюнхен.
Медиите в северната ни съседка писаха през лятото, че сделката между Виторул и Левски е доста изненадваща и е на стойност само от 100 хиляди евро. А този румънски клуб го бе взел за 50 хиляди евро от Конкордия. И не е нормално Рошу, който стана шампион с Виторул и бе важен играч в тима на Джика Хаджи, да бъде продаден за ниска сума в България. Последният мач на румънския халф с екипа на Левски е при загубата на сините от Верея (0:2) в Стара Загора на 5 август. През септември Рошу бе опериран от футболна болест. Онзи ден обаче той игра цяло второ полувреме в учебната игра със Спортист (Своге) и може да попадне в групата за мача с Локо (Пловдив) в събота.
 
„Тема спорт”: Берое започва преговори с Като
Ръководството на Берое ще започне преговори за нов договор с японския халф Кохей Като. Той дойде през юни 2016-а при Александър Димитров и парафира за 24 месеца. Настоящият му контракт изтича през юни догодина. Желанието на старши треньора Александър Томаш е да задържи Като. Японецът впечатлява със сериозната си работоспособност. Все още обаче не е ясно дали азиатецът ще иска да остане. Наскоро за него имаше оферта от Полша, която обаче ръководството на заралии отклони. През лятото изтича и договорът за наем на Антон Карачанков от полския Краковия Краков. През юни приключва и контрактът на Веселин Пенев. Ветеранът почти сигурно няма да остане, а ще му бъде предложена работа в ДЮШ.
В същото време стана ясно, че Александър Томаш трябва да прекроява сериозно състава за утрешното домакинство на Дунав Русе. Наказани са халфовете Мартин Райнов и Карлос Охене, които са основни изпълнители за заралии. Мястото на Райнов в средата на терена се очаква да заеме централният защитник Камен Хаджиев. Той е играл на този пост в немския нискоразреден Олденбург преди време. Марко Адамович пък трябва да замени Охене зад нападателя Мартин Камбуров. В последния кръг Берое взе дербито с Верея 1:0 и сега е амбициран за нови три точки. "Треньорската рокада при съперника със сигурност ще се отрази. Ние обаче трябва да играем нашата си игра и да не оставяме празни пространства за съперника", казаха от щаба на заралии.
 
„Труд”: Треньор по плуване наказан за тормоз
Родната федерация по плуване се осмели да наложи първото наказание за ... психически тормоз. В продължение на 4 г. Треньорът Борис Божилов пращал неоснователни проверки за злоупотреби в централата. Но по всички жалби Икономическа полиция, Агенцията за държавна финансова инспекция, както и Министерството на младежта и спорта (ММС) се произнасят оправдателно. Специалистът е наказан със спиране на правата му за 2 г. А доскорошният му клуб Омега го е извадил от регистъра към ММС. Божилов е баща на един от най-големите ни таланти в плуването Петър Божилов. Басейн „Спартак“ пък посреща турнира „Стефан Попов-Замората" през уикенда, за който идват 333 млади състезатели.
 
„Тема спорт”: Черно море Тича вади 50 бона, за да картотекира новите?
Ръководството на Черно море Тича може да се види принудено да плати близо 50 хиляди лева, за да картотекира новите си баскетболисти. Причината за това е делото, което клубът води с ФИБА Европа и Александър Андреевич. Бившият център на варненци ги осъди за неизплатени заплати, което не позволи на моряците да уредят попълненията си за този сезон. В резултат от Черно море започнаха правна битка с европейската централа, но по информация на picknroll.bg тя почти сигурно ще бъде загубена. Така освен парите, които се дължат на Андреевич, варненци ще трябва да платят и разноските по делото, а общата сума ще достигне около 50 бона! Очаква се развръзка по темата да има днес, когато от чужбина трябва да се прибере президентът на клуба Павлин Николов. Тази седмица Черно море Тича почива, а следващата ще се изправи срещу Академик Пд. За да са в игрова кондиция, баскетболистите, които не са картотекирани, ще имат контрола с Берое на 7 ноември в Стара Загора.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки