Шампионът на Германия подчини Дортмунд в красив мач (ВИДЕО+СНИМКИ)

Байерн дръпна с 4 точки на върха в Бундеслигата

Шампионът на Германия подчини Дортмунд в красив мач (ВИДЕО+СНИМКИ)

 Байерн (Мюнхен) победи Борусия (Дортмунд) с 3:0 на "Сигнал Идуна Парк" и дръпна с 4 точки пред втория Лайпциг в Бундеслигата. 

 
Срещата беше изключително интересна и головите положения пред двете врати изобилстваха. Разликата донесе факта, че шампионите реализираха голяма част от своите.
 
В 16-та минута Робен вкара великолепен гол след образцова атака. Тиаго центрира към Джошуа Кимих, който свали за холандеца. Последният отправи страхотен шут в горния десен ъгъл на Роман Бюрки.
 
 
В 30-та минута Андрий Ярмоленко направи голям пропуск. Той се озова очи в очи със Свен Улрайх, но прати топката в тялото на вратаря. В ответната атака Левандовски също стреля сам срещу вратаря и Бюрки вдигна едната си ръка, за да спаси брилянтно. След това Кагава стреля покрай вратата от изгодна позиция. 
 
 
В 37-та минута Левандовски вкара още един красив гол в срещата. Той получи от Зуле и стреля технично с пета. Топката рикошира леко в Йомер Топрак и се озова във вратата на Бюрки.
 
В 49-та минута Кристиан Пулишич проби отляво и достави перфектен пас към Ярмоленко, който стреля. Алаба обаче изчисти пред голлинията. Дортмунд изпускаше шансове с лекота.
 
 
Това в крайна сметка си оказа влияние и Алаба оформи класиката в 67-та минута. Той центрира към Левандовски и полякът сякаш отклони топката във вратата, но голът беше записан на австриеца.
 
В 75-та минута и Обамеянг не пропусна да опропасти добър шанс с удар отблизо, който бе спасен от Улрайх.
 
 
В 88-та минута Борусия заслужено стигна до почетен гол. След страхотна игра на Пулишич топката стигна до Марк Бартра и защитникът реализира с хубав фалцов удар.
 
Малко след това "жълто-черните" бяха много близо до втори гол. След центриране от дясно Гонсало Кастро не успя да засече сантиметри пред вратата.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки