Гришо се готви за хеттрик в Лондон

Българинът има шанс за третото място в света

Гришо се готви за хеттрик в Лондон

Григор Димитров се изправя днес от 22:00 часа срещу Пабло Кареньо-Буста (№10) в мач, който мнозина определят като протоколен.

На практика хасковлията ще има възможност да направи една добра тренировка с резервата на Рафаел Надал, преди полуфиналния си сблъсък с Джак Сок.

На финалния Мастърс в Лондон обаче няма нищо лесно, а всеки двубой е от огромно значение. Да, първата ни ракета вече си гарантира спечелване на група "Пийт Сампрас" и влизане в Топ 4 на турнира, но това далеч не е всичко в английската столица.

На първо време Григор ще излезе срещу Буста с мисълта, че успех ще му донесе още 200 точки за световната ранглиста. Това, от една страна, ще го откъсне от Доминик Тийм в битката за четвъртото място в края на сезона, освен ако австриецът не падне в следобедния мач от Давид Гофен.

Тогава Димитров се бетонира на това място, без значение от изхода му срещу испанеца. Дори и при този вариант обаче българинът пак има нужда от въпросните 200 точки в плюс, защото те ще му дадат възможност да атакува дори третата позиция в АТР!

Късно снощи Александър Зверев, който сега заема това място, загуби от Джак Сок пряката битка за второто място в група "Борис Бекер".

Това е още една предпоставка за силна игра срещу Буста и атака на тройката на света.

Вторият сериозен довод, за да търси задължителна победа тази вечер пред Григор, е и не малкият награден фонд от турнира. Всеки успех в груповата фаза носи на тенисистите по 191 хиляди долара.

Самото участие гарантира тази сума, което означава, че до момента Димитров е заработил $573 хиляди.

По днешния курс това прави 952 хиляди лева! Или казано по друг начин успех над Кареньо Буста ще означава и преминаване границата от 1 милион лева само в рамките на седмица, пише "Тема спорт". 

Не по-малък мотив е и самочувствието, което Григор ще продължи да трупа с позитивните си изяви.

Мачът му тази нощ в Лондон е пряко в ефира на Mtel sport 1, а Novsport.com ще го проследи на живо посредством чат-коментар. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки