Ливърпул продължава битката за топ 4 след класика над Саутхемптън (ВИДЕО)

Два гола на Салах дадоха нужното спокойствие за домакините преди почивката

Ливърпул продължава битката за топ 4 след класика над Саутхемптън (ВИДЕО)

 Ливърпул победи с класическото 3:0 Саутхемптън в мач от 12-ия кръг на Висшата лига, изигран на "Анфийлд". Два гола на Мохамед Салах и един на Фелипе Коутиньо донесоха важните три точки за "мърсисайдци", които покачиха серията си от победи на три мача.

Първото полувреме премина под пълния контрол на домакините и още в 9-та минута Трент Арнолд можеше да открие, но Фрейзър Фостър улови. В 31-та минута все пак Мохамед Салах откри с перфектно фалциран удар извън наказателното поле. 

Само десет минути по-късно египетското острие на червените удвои, след като Коутиньо го намери с перфектно извеждащо подаване и крилото пусна топката покрай Фостър. 

След почивката гостите се опитаха да създадат повече напрежение пред Миньоле, но без успех. Ливърпул отново показа по-добра игра и в 68-та минута Коутиньо покачи на 3:0, след като направи добавка на избит удар на Фирмино. 

Така "мърсисайдци" са вече пети с 22 точки - толкова, колкото имат и Арсенал и Бърнли. "Светците" пък се сринаха до 14-то място с две поредни загуби и три мача без победа. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки