Сензациите в пресата: Голям треньор обяви Григор за магьосник

Халфът на Берое Фърчулеску на линия за визитата на ЦСКА

Сензациите в пресата: Голям треньор обяви Григор за магьосник

Най-интересното от българския печат за днес 27 ноември:

 

„24 часа”: Голям треньор: Григор прави магии на корта

 
Григор Димитров прави магии на корта. Всеки негов удар е невероятен и носи изненада за съперника и зрителите. Това написа в Tуитър Рикардо Пияти. Известният треньор е работил с Иван Любичич (сега в екипа на рекордьора по титли от „Големият шлем“ Роджър Федерер) и бившия водач в световната ранглиста Новак Джокович. Нормално. Пияти е човек, който разбира тениса и знае какво е да спечелиш титлата във финалите на АТП. 
Който иска да види магията на Димитров, трябва да си купи билет за турнира в София в началото на следващата година. Григор ще опита да защити титлата си в зала „Арена Армеец“, която със сигурност ще бъде пълна след представянето на нашия тенисист в Лондон.
 
„Тема спорт”: Фърчулеску на линия за визитата на ЦСКА
 
Травмата на халфа на Берое Драгош Фърчулеску не е толкова сериозна и той ще е извън строя само десетина дни. Румънецът напусна терена контузен в мача със Славия (2:0) след сблъсък с кенийския защитник Омар Абуд. Първоначалните опасения на лекарите за разкъсване на мускул не са се потвърдили. Става въпрос за по-лека травма. Тя го вади от терена за утрешното гостуване на Ботев в пловдивския квартал "Коматево" и за домакинството на столичния Септември (3 декември), но му дава големи шансове да се възстанови за последния мач на „заралии” преди зимната пауза с ЦСКА на стадион "Българска армия" (10 декември). 
За визитата на Ботев в строя на възпитаниците на Александър Томаш след изтърпяно наказание за натрупани жълти картони се завръща титулярният десен бранител Милен Желев, заменен срещу белите от Павел Виданов.
 
„Тема спорт”: Септември Сф пред раздяла със защитник
 
Септември София може да се раздели със защитник през зимната пауза. Старши треньорът на столичани Николай Митов е вдигнал мерника на двама от бранителите си - централния Траян Траянов (30 г.) и левия бек Румен Трифонов (32 г.). Те все по-рядко получават шанс за изява от Митов, като срещу Ботев (Пловдив) дори останаха извън групата. Не е изключено дори и двамата да напуснат новака в Първа лига. Наскоро Септември взе ляв бек - австриеца Патрик Весели, а с тима тренира известният бразилец Фабиано Сантакроче (31 г.). Бившият защитник на Наполи и Парма се очаква да подпише за старта на зимната подготовка. Тя пък най-вероятно ще протече с лагери у нас и в Турция.
 
„Тема спорт”: Рома кани талант на Ботев на проби
 
Рома е поканил талант на Ботев Пловдив на проби. Римските вълци искат да тестват през декември 15-годишния халф на канарчетата Станислав Шопов. Скаут на клуба от Серия А изгледа на живо двубоя на мъжкия тим със Септември (София) на "Васил Левски" в събота. След края на срещата той проведе разговор с тийм мениджъра на Ботев Асен Караславов, като му връчи официалното писмо покана за проби на Шопов. В последните години Академията на канарчетата, на която доскоро шеф бе старши треньорът на тима Николай Киров-Белия, показва отлични резултати и доста играчи от нея дебютираха при мъжете. Преди дни договор с клуба получи 16-годишният нападател Иван Василев.
 
„Тема спорт”: Близо 2,4 млн. лева ще е бюджетът на баскетбола за 2018 г.
 
Приблизително 2,4 милиона лева ще бъде бюджетът на БФ Баскетбол за догодина. Сумата в размер на 2 393 000 лв. бе гласувана на съботното Общо събрание на федерацията, като 260 000 лева от нея са предвидени за подготовка на националните отбори, а други 250 000 - за държавния спортен календар. Наред с това бе приет и финансовият отчет за 2016 г., през която са изразходвани 2 946 000 лева.
Общото събрание одобри и промяна в състава на Управителния съвет на БФБ, приемайки оставката на изпълнителния вицепрезидент Иван Ценов, който обяви желанието си да се оттегли от поста си на 20 септември. УС остава с 10 членове, но броят им може да се промени след 34 месеца, за когато бе предвидено ново извънредно Общо събрание. Провеждането му бе предложено от президента Георги Глушков и на него предстоят промени в трансферните правила при подрастващите, както и избор на национални треньори при по-малките.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки