От Лондон призоваха за освобождаване на „червени” ултраси

Двама от запалянковците на ЦСКА бяха осъдени на 20 дни в следствения арест в Пловдив

От Лондон призоваха за освобождаване на „червени” ултраси

Фен клубът на ЦСКА в Лондон призова задържаните ултраси след боя"на "Лаута" преди седмица да бъдат освободени.

Запалянковците от Острова разпънаха вчера голям транспарант пред Тауър бридж над река Темза с надпис: "Свобода за ултрасите на ЦСКА".

В 41-вата минута на двубоя с Локо Пд (1:0) двете агитки се сбиха на пистата пред централната трибуна. Всичко тръгна от провокация на руски фенове на Спартак Москва, дошли на гости на тези на Локо Пд. Оттам привърженици на ЦСКА реагираха и нахлуха на пистата.

Впоследствие бяха задържани 11 ултраси, от които 4-ма на армейците, фенклуб "Сектор Г" стартира инициатива за набирането на средства за нуждите им - храна, вода и наемането на адвокат.

Двама от запалянковците на ЦСКА бяха осъдени на 20 дни в следствения арест в Пловдив, както и на забрана за посещаване на спортни събития за година и половина.

Другите двама задържани ултраси пък бяха освободени с административна санкция. Един от арестуваните фенове на Локо Пд бе екстрадиран в Чехия, където е извършил друго престъпление.

"Сектор Г" също така набира средства и за хореография за 1/4-финала за купата с Лудогорец на 14 декември, като днес на мача с Витоша ще има кутии за дарения.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки