Сензация! ЦСКА се договори с Бланко от Колумбия

25-годишният играч идва на "Армията" като свободен агент

Сензация! ЦСКА се договори с Бланко от Колумбия
Жан Карлос Бланко вече е футболист на ЦСКА, съобщава водещата колумбийска медия Магдие Сагасо.
 
Информацията бе потвърдена и от популярния местен журналист Диего Руеда, който има над 260 000 последователи в социалните мрежи, пише "Тема спорт".
 
"Жан Карлос Бланко е футболист на българския ЦСКА", обяви Руеда. Той добавя още, че играчът е в София от няколко дни. Все още се очаква потвърждение от "Армията" за евентуален трансфер на южноамериканеца.
 
Жан Карлос Бланко е на 25 години, като действа на върха на атаката и на позицията зад централния нападател. През последните 3 сезона играе за елитния колумбийски Аа Екуидад, но договорът му изтича в края на декември и той е отказал да го поднови.
 
Така Бланко пристига като свободен агент. Медиите в родината му съобщават още, че е отхвърлил оферти от колумбийския Меделин и мексиканския Некакса, за да парафира с армейците. Около привличането на нападателя Фейвер Меркадо (също колумбиец) пък засега няма развитие.
 
Жан Карлос е известен с прякора Златан в родината си. Висок е 186 см, силният му крак е десният, но борави умело и с левия. Той не е типичен голаджия, нито консуматор. Има 33 попадения в елита на Колумбия, а в доста срещи е действал като плеймейкър. Бланко прави впечатление със своята комбинативност и усет към извеждащото подаване. Разполага и с добра техника, която му помага при сгъстени пространства.
 
Интересно да се отбележи, че през цялата си кариера той неизменно е играл в елита на Колумбия, където е записал общо 174 мача и 33 гола. Дебютира още на 17 г. През последните 4 сезона е безусловен титуляр в своите отбори - през 2014 г. в Атлетико Хуила, а от 2015-а насам - в Ла Екуидад.
 
През тази година има 38 участия в елита и 5 гола, като е трети по брой мачове в състава. Бланко е и участник на световно първенство, макар и за юноши до 17 г. С екипа на Колумбия записва 4 мача и 1 гол на Мондиала през 2009-а. Той се разписва на 1/8-финал при паметен обрат над Аржентина с 3:2, като неговото попадение в 89-ата минута прави резултата 2:2.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки