Михаил Вълчев: Левски има постоянство към слаби игри

На знам как ще изпъкне Асен Букарев

Михаил Вълчев: Левски има постоянство към слаби игри
Няколко легенди на Левски сподели мнението си по важни въпроси за клуба, стоящи на дневен ред. Те дадоха своите прогнози и за предстоящия двубой за купата на България на „сините” срещу Дунав. Коментарите бяха дадени за „Тема спорт”. Първият от тях бе на Михаил Вълчев. 
 
- Защо Левски не успя да победи Славия?
 
- Можем спокойно да кажем, че в Левски има постоянство откъм слаби игри. Сините продължават да не създават много голови положения. Отборът реализира едно попадение, а оттам нататък тактиката на Делио Роси е била да се запази авансът. В този мач се видяха и проблеми в защитата. При една ситуация Галин Иванов премина през пет човека, но не успя да вкара. След гола за белите се видя, че Левски нищо не промени и не реагира. Отново отборът игра бавно. Вместо да заиграе по-спокойно и да се търси втори гол, стана точно обратното. А и Мапуку трябваше да играе като титуляр, а не да го пускат в последните минути. Дори да не започне, то поне за 30 минути да получи шанс.
 
- Каква е оценката за представянето на Делио Роси и отбора през първия полусезон?
 
- На Делио Роси не може да се пише висока оценка. Явно не можа да промени това, което желаеше, а именно отборът да играе по-затворено и да дебне на скоростни контри. Не се получи и това да се създават повече голови положения. Всеки иска Левски да играе атакуващо, но се получава точно обратното. Трябва да се разбере каква тактика иска да прокара италианецът в отбора. Вили Вуцов правилно каза, че сините играят само с пасове настрани и назад, а ги няма подаванията в дълбочина или някой футболист да се надиграва с противник ек на ек. В средата на терена също не се получават нещата. Жорди Гомес направи два-три силни мача в началото на сезона, но след това се представяше неефективно. Докато Габриел Обертан, след добрите му игри, започнаха да го затварят по двама-трима. Французинът не е голаджия, а именно такива трябват в отбора. И двамата влязоха в руслото на отбора. В момента липсва фигура, която да поведе Левски.
 
- Ще успее ли Левски да преодолее Дунав за Купата на България?
 
- Двубоят с Дунав за купата ще е много по-различен от този за първенство. Ако отпадне от турнира, какво ще остане за Левски, вероятно нищо. 
 
- Какво очаквате от работата на Асен Букарев на новата позиция в клуба?
 
- Не знам как ще изпъкне Асен Букарев. Все пак старши треньорът взима решенията. Може някой съвет да даде. Но за мен позицията на Делио Роси не е добра в момента. Изчаква се двубоят с Дунав да мине, въпреки че всички стоят зад него. Но при отпадане ще има катаклизми. А и мисля, че критиките на Станимир Стоилов са основателни. Не трябва да се сменят толкова често треньорите и футболистите.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки