Сензациите в пресата: Война фенове - легенди в Левски, Гомес сяда на пейката, хаосът на „Лаута” ще продължи

Берое ще пазарува само от чужбина, Крум Стоянов отива в Беларус по схемата на Генев, Никола Спасов пред напускане и още

Сензациите в пресата: Война фенове - легенди в Левски, Гомес сяда на пейката, хаосът на „Лаута” ще продължи

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 14 декември 2017 година:

„Тема спорт”: Хаосът в Локо Пловдив ще продължи и след Нова година

Циркът в Локомотив Пловдив сякаш няма почивен ден! Изпълненията на трупата от "Лаута" ще продължат и след Нова година. Тогава при черно-белите ще дойде нова порция от над дузина чуждестранни играчи на проби, разбра „Тема Спорт". Както е известно, в последните дни старши треньорът Бруно Акрапович тества 17 иностранци, като бе организирана контрола с юношите старша възраст на клуба. Много малка част от тях обаче ще се появят на 8 януари за първата тренировка за 2018-а. Те обаче ще имат не по-малка конкуренция от тази отпреди дни. Засега бройката на освободените няма да се увеличи. Босненският специалист разкара вече седем футболисти - вратаря Мори Диао, Георги Пашов, Раян Фрикеш, Дани Кики, Дино Мартинович, Пауло Серджо и Марк Бедиме. Наскоро Акрапович е имал сериозен разговор с Крушарски за селекцията, като е поискал средства за нови играчи. Той обаче е бил отрязан от собственика на черно-белите, който е разпоредил да се взимат само свободни агенти и предимно млади футболисти. От вчера играчите на Локомотив бяха разпуснати с почивка. Смърфовете проведоха последното си занимание. Треньорското ръководство подложи на Вееb тестове всички играчи, за да измери тяхната издръжливост и скорост. Такива ще бъдат проведени и в първите дни на зимната подготовка, а данните ще бъдат сравнени от щаба на черно-белите, за да стане ясно кой футболист колко от показателите си е изгубил по празниците. Акрапович е бил категоричен, че няма да прави компромиси с килограмите на играчите и ще налага глоби.

„Меридиан мач”: Ще седне ли Гомес на пейката?

Левски победи с 4:0 Дунав в Русе преди две седмици в мач за първенство. Това беше генералната репетиция на „сините" преди сблъсъка с „драконите" за Купата на България, отново на Градския стадион. Тя беше взета с отличен, а интересното в състава на Левски беше отсъствието на Жорди Гомес. Без него отборът игра далеч пораздвижено и имаше повече мощ в средата на терена. Испанецът не се представя добре със синия екип в последно време и е възможно в петък да остане на пейката за гостуването на Дунав. В предния мач с русенци той беше наказан, но сега може да се окаже резерва. Очаква се в титулярния състав на Левски да се завърне Жуниор Мапуку, който остана на пейката срещу Славия, въпреки че напоследък показва отлична форма.

„Тема спорт”: Берое ще пазарува само от чужбина

Берое ще се подсили за пролетния дял основно с футболисти от чужбина, довериха от клуба. Причината е, че старши треньорът Александър Томаш и спортният директор Валентин Грудев не виждат в момента достатъчно качествени играчи на родния пазар, които могат да привлекат. Затова цел ще бъдат иностранци. Приоритет е взимането на вратар, халф и централен нападател. Желанието на Томаш е селекцията да е приключила до старта на зимната подготовка - 8 януари. Засега не се обсъжда освобождаването на играчи. Възможно е трима да бъдат преотстъпени.

„Меридиан мач”: Крум Стоянов отива в Беларус по схемата на Генев
Фернандо Виана далеч няма да е единственият футболист, който ще напусне Ботев през зимния трансферен прозорец. Следващият, който ще се уреди с нов клуб в чужбина е левият халф-бек Крум Стоянов. „Меридиан Мач" научи, че той е в напреднали преговори с клуб от Беларус, като най-вероятно става въпрос за Шахтьор Солигорск, където с успех се изявяваше вратаря Иван Караджов, а преди няколко месеца там бе и Даниел Златков. Тимът се бореше до последните кръгове с БАТЕ Борисов и Динамо Минск за шампионската титла, но в крайна сметка остана трети. Това му осигури участие в квалификационните кръгове на Лига Европа през лятото. Крум Стоянов ще си тръгне по схемата на Виктор Генев. След предварителна уговорка с ръководството да не предявява финансови претенции при оферта от чужбина. Много  близо  до трансфер е и Фелипе Бризола, а от доста време нестихва и интересът към Тодор Неделев.

„Тема спорт”: Никола Спасов пред напускане
Никола Спасов може да напусне треньорския пост в Царско село, довериха от клуба. Специалистът е получил предложение от чужбина и до края на годината ще трябва да отговори дали го приема. "Преди дни в клуба дойде много добра оферта от чужбина за нашия наставник. Още при подписването на договора с него поехме и моралното задължение, ако някога постъпи подобно предложение, да не го задържаме", каза спортният директор Иван Андреевски. Преди време помощник-треньорът Тодор Янчев влезе в щаба на Стойчо Младенов в казахстанския Кайсар. От ръководството на Царско село вече са започнали сондажи за намирането на заместник на Спасов, ако той приеме офертата.

„24 часа”: Война фенове - легенди в „Левски"
Част от феновете на „Левски" решиха да защитят италианския треньор Делио Роси от нападките на „сини" легенди, които се усилиха след равенството 1:1 със „Славия". „Вън „легендите" от „Левски"! От такива сме на косъм от „Левски" да остане само легендарният спомен... Професионалисти е спасението за „Левски"!", написаха привържениците от групата във Фейсбук „100 години „Левски" (София) - вековни поздрави от цял свят". Роси пък ще може да разчита на титулярните си крайни защитници за 1/4-финала от турнира за купата на България срещу „Дунав" в Русе от 16,30 ч в петък. Десният бранител Милош Цветкович и левият бек Иван Горанов са възстановени от здравословните си проблеми. Има шанс за двубоя в Русе да се оправи и централният защитник Давид Яблонски. За него ще се решава в последния момент преди сформирането на групата.
Митов: Характерът ни победи

Треньорът доволен след 1:1 в Дупница

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Легенда на Спартак Вн с емоционален призив към феновете на тима

Асен Михайлов отправи ясно послание към всички симпатизанти на отбора

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки