Потвърдено! Ники Михайлов до края на сезона в Омония

Договорът на вратаря с опция за още една година

Потвърдено! Ники Михайлов до края на сезона в Омония
Националният вратар на България Николай Михайлов най-накрая си намери отбор.
 
Стражът подписа договор до края на сезона с кипърския Омония (Никозия), след като в продължение на два месеца водеше преговори с клуба.
 
29-годишният българин пристигна вчера в Никозия, където мина успешно медицински тестове, след което днес парафира за шест месеца с опция за още една година.
 
Михайлов трябва да замени на вратата в Омония Константинос Панаги, който е аут до края на сезона заради контузия. Както е известно, бившият селекционер на България Ивайло Петев пое тима преди часове. 
 
Интересното е, че още преди 10 дни спортният директор на "зелените" Макис Папайоноу пристигна в София с бившия треньор Памбос Христодуло, за да договорят Михайлов.
 
Именно досегашният наставник бе избрал юношата на Левски предвид визитката му и това, че е свободен агент. Бившият вратар на Левски, Ливърпул, Твенте, Верона и Мерсин е без отбор от месец май, когато напусна турския тим. 
 
Преди няколко седмици градският съперник АПОЕЛ (Никозия), където играе Живко Миланов, също имаше интерес към вратаря, но накрая участникът в Шампионската лига се спря на 32-годишния испанец Сесило Перес. 
 
Ники Михайлов прекара близо триседмичен подготвителен лагер в Кристъл Палас през октомври, но накрая не се стигна до контракт. Последните седмици футболист номер едно на България за 2011 година се готвеше индивидуално с кондиционен специалист в родната столица.
 
"Детелините" заемат осмо място след първите 14 кръга на кипърското първенство с актив от 19 точки. Новият клуб на Михайлов има 20 титли, 14 купи на страната и 16 Суперкупи на Кипър, но не е триумфирал в шампионата от 2010 година. Единствено вечният съперник АПОЕЛ има повече титли - 26, като през последните седем сезона има шест, пет от тях в последните пет години. 
 
През тази кампания Омония има пет победи, четири равенства и пет поражения, а головата разлика е 22 на 24. Лидер е АЕК Ларнака с 35 точки от 15 мача.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки