Локо (София) прегази Ботев (Враца) (+СНИМКИ)

"Железничарите" надвиха врачанския тим с класическото 3:0 и продължават да са непобедени през новия сезон

Локо (София) прегази Ботев (Враца) (+СНИМКИ)

Отборът на Локомотив (София) постигна победа с класическото 3:0 в мача си от третия кръг на родната „А” група срещу Ботев (Враца). Двубоят се игра на стадион „Славия” в столичния квартал „Овча Купел”, а „железничарите” бяха по-добрият отбор на терена и заслужиха трите точки.

Преди началото на двубоя бе запазена минути мълчание в памет на легендата на Славия Стоян Коцев и легендата на ЦСКА Крум Янев. Първият удар към една от двете врати пък бе факт още във 2-ата минута, когато Даниел Пеев нанесе изстрел от 23-24 метра, но стражът на гостите – Христо Митов, улови кълбото.



Иначе в началните минути от срещата Локомотив бе по-активният и настоятелен тим на терена. В 12-ата минута пък се стигна до първата по-интересна ситуация пред вратата на домакините. Илия Илиев центрира, където играчите на Локомотив не успяха да избият добре топката, а тя попадна в Мартин Василев, който стреля от движение с левия крак от фронтална позиция, а кълбото премина много близко до дясната греда.

Последваха силни минути за Локомотив. Защитникът Йордан Върбанов бе доста деен по дясното крило. На три пъти пък топката бе центрирана от корнер в наказателното поле на гостите, но играчите на Ботев съумяваха да се справят, изчиствайки.



Така се стигна до 30-ата минута, когато по-активната игра на домакините доведе до резултат и Локомотив поведе с 1:0. „Железничарите” организираха бърза атака, Телкийски отправи удар с левия крак в обратния ъгъл и в опита си да отбие топката, Жаиро си отбеляза автогол, пращайки кълбото в собствената си врата.




(Грешникът за Ботев (Враца)

Малко след тази ситуация, Телкийски центрира добре към точката на дузпата, където Марчо Дафчев фалцира топката с глава, но ударът беше прекалено слаб и вратарят улови.

До почивката имаше още няколко интересни положения. В 38-ата минута Марчо Дафчев центрира от свободен удар в наказателното поле, опитвайки се да изведе Даниел Пеев. Вратарят на Ботев - Митов, обаче излезе леко напред и лови. Ботев пък направи сериозен пропуск 2 минути след това. Роча Касио излезе на стрелкова позиция в наказателното поле, остана очи в очи с вратаря Михайлов, но стреля в него и стражът парира удара.

В 42-ата минута Даниел Пеев нанесе силен шут в долния ляв ъгъл, а вратарят Христо Митов със сетни усилия изби в ъглов удар. Малко след това Пеев тръгна на скорост по левия фланг, пусна кълбото към непокрития Марчо Дафчев, чийто силен удар от дъгата на наказателното поле бе блокиран от Жаиро.



Така на почивката на мача Локомотив (София) водеше на Ботев (Враца) с 1:0.

Първата по-интересна ситуация през втората част бе пред вратата на домакините. След изпълнение на ъглов удар и избита топка, Илия Илиев стреля от воле от дъгата на наказателното поле, но кълбото премина встрани от вратата.

”Железничарите” пък достигнаха до втория си гол в мача, реализирайки своето първо чисто положение през втората част. Павлов отказа да се бори за центрирана към него топка, но Димитър Телкийски достигна наглед безнадеждната топка на аутлинията, върна я към вратарското поле, откъдето Антонио Павлов безпроблемно я вкара в мрежата.





Малко след като се оказа изоставащ с два гола, Ботев можеше да намали изоставането си. Грешка при изнасянето на топката направи Александър Бранеков, а Амендола стреля по диагонал с левия крак, като кълбото два пъти срещна гредата - първо директно, след което опасно рикошира в тялото на вратаря и отново се отби в лявата греда, но не влезе. Удар на Челесте от границата на наказателното поле пък се отклони в играч на Локомотив, но все пак топката отиде право в ръцете на вратаря.

В 70-ата минута Илия Илиев изпълни свободен удар на далечната греда, там Георги Мирчев бе оставен непокрит и стреля с глава от непосредствена близост, но вратарят успя да избие. Малко след тази ситуация, Ботев (Враца) остана с десет души на терена. Жаиро извърши нарушение като последен в защитата. Съдията му показва само жълт картон, но това бе второто официално предупреждение за бранителя и той пое по пътя към съблекалните. При последвалото изпълнение на нарушението Локомотив поведе с 3:0. Кристиян Добрев от пряк свободен удар с левия крак прати кълбото в десния ъгъл на вратата на Ботев, правейки резултата 3:0.







Две минути по-късно Даниел Пеев бе изведен в наказателното поле, като пред футболиста имаше свободно пространство, но той веднага стреля с левия крак и вратарят парира удара. Голова възможност се откри и пред Димитър Телкийски, който бе изведен от дълбочина сам срещу Христо Митов, но се забави и последвалият му удар бе блокиран от върнал се защитник на Ботев. Невероятна грешка в защита на Георги Мирчев малко преди изтичането на редовното време пък позволи на Георги Христов да остане абсолютно сам срещу вратаря, но ниският му удар бе спасен от Христо Митов.

До края на срещата не се стигна до нови голове и по този начин Локомотив (София) спечели срещу Ботев (Враца) с 3:0. След тази победа играчите на Антон Велков са с актив от 5 точки и заемат 5-ата позиция в подреждането. Ботев (Враца) продължава да е последен без спечелена точка.

ОЩЕ СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК


Ето и видео от реакциите и коментарите след мача!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки