Берое опитва трансфер на звездата си в Испания

Вижте подробности

Берое опитва трансфер на звездата си в Испания

Берое опитва да продаде за сериозна сума колумбийската си звезда Себастиан Вия след края на сезона, пише „Мач Телеграф“. Парите от евентуален трансфер са много необходими за собственика Ернан Банато, за да запуши финансовите дупки в клуба и да осигури бюджет за следващия сезон.

В момента аржентинският бизнесмен е в Мадрид, където се провежда среща на Европейската клубна асоциация. Берое и още девет наши клуба са членове на организацията. Банато използва форума за среща с клубни босове от Испания в опит да продаде един от най-скъпите футболисти в българското първенство.

Интерес към Вия не липсва, като поне два клуба от Ла Лига са готови да седнат на масата за преговори. Проблем засега е високата цена на атакуващия халф, както и неговото неособено чисто минало. Както е известно, Вия буквално избяга от Бока Хуниорс заради проблеми с аржентинското правосъдие. Обвиненията срещу него падат едно по едно, но въпреки това имиджът му не е много лъскав.

В момента цената на Вия се движи около 3 милиона евро, което го прави практически непродаваем на български клуб. Както е известно, апетити към него имаше от Левски, но Банато набързо охлади мераците на „сините“ с искането на непосилно висока сума. Договорът на Вия с Берое изтича пред 2026 година и това позволява на клуба да иска сериозна сума за него.