Рома пак се спъна - този път срещу 10 от Аталанта (ВИДЕО)

Римските вълци са вече три мача без успех

Рома пак се спъна - този път срещу 10 от Аталанта (ВИДЕО)

 Аталанта успя да победи Рома с 2:1 като гост на Стадио Олимпико и то с човек по-малко 45 минути. Нерадзурите изиграха впечатляващ мач, а римските вълци показаха ялова атака, която не успя да донесе очакваната победа. 


Началото на срещата не предвещаваше какво следва, тъй като до 12-та минута домакините можеха да водят с 2:0 след много опасни и точни удари на Пелегрини и Ел Шарауи. В 14-та минута обаче Андреас Корнелиус откри за Аталанта, след като беше изведен в коридор в наакзателното поле и с техничен удар намери далечния ъгъл на Алисон за 1:0.

Само пет минути по-късно Де Роон удвои аванса на бергамци след като получи върната топка от аут линията и почти от границата на наказателното поле прати кълбото в мрежата. В самия край на полувремето обаче именно халфът се превърна в антигерой за гостите, изкарвайки си втори жълт картон.

След почивката Рома започна по перфектен начин. В 56-та минута Един Джеко намали, получавайки топка по земя в наказателното поле и след хубав изстрел в далечния ъгъл отбеляза за 1:2.

В оставащите минути обаче възпитаниците на Еузебио Ди Франческо не успяха да създадат нито една сериозна опасност пред вратата на Бериша и това ги обрече на загуба.

По този начин Аталанта излезе на седмото място в Серия А с 30 точки – на девет зад петите Рома, които вече три мача нямат победа и изпаднаха от  топ 4. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки