ОФИЦИАЛНО: ЦСКА подписа с бразилец

Третият нов на "Армията" е играл с Неймар и Коутиньо

ОФИЦИАЛНО: ЦСКА подписа с бразилец

Бразилецът Джеферсон вече официално е играч на ЦСКА. Футболистът подписа личния си контракт с клуба и в понеделник ще направи първа тренировка базата в Панчарево, информира CSKA.bg

 

Той идва от елитния Интернасионал (Порто Алегре), с който шефовете на "армейците" финализирахаза преговорите по трансфера в първите дни на годината.
 
Джеферсон Серкейра Телес е роден на 13 май 1994 година. Висок е 182 см и играе на поста ляв защитник, но може да се изявява и като крило. 
Започва да играе футбол в детските формации на Витория Баия, а на 16 години е привлечен в школата на гранда Интернасионал. Добрите му изяви са предпоставка да получи първи професионален договор в края на 2014 година.
 
Само 6 месеца, след като се утвърждава в основния състав и дори повиквателна от селекционера Дунга за националния отбор на Бразилия. Дотогава той има няколко официални срещи за юношеските гарнитури на Селесао. Бранителят е включен в групата за Копа Америка през 2015 година в Чили, като е един от малкото състезатели, избрани от местния бразилски шампионат. Макар да не записва игрови минути на самия турнир, Джеферсон е част от звездната селекция, в която личат имената на Неймар, Коутиньо, Фирмино, Дани Алвеш, Тиаго Силва и много други. Кариоките достигат до 1/4-финал, където отпадат след дузпи от Парагвай.
 
В различните първенства и купи Джеферсон записва за Интернасионал общо 49 мача. С този клуб той печели два пъти щатския шампионат, а през 2015 година достига до полуфинал за Копа Либертадорес. През календарната 2017 година левият бек играе като преотстъпен във Витория, с който взима участие в 35 мача като титуляр във всички надпревари и вкарва 1 гол, като същевременно завоюва и титла на щата Баия.
 
С привличането на Джеферсон новите попълнения в редиците на ЦСКА досега станаха три. Преди него, клубът привлече колумбийския нападател Жан Карлос Бланко и холандския плеймейкър Роланд Алберг.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки